15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Γαλλία: «Λευκή σημαία» από τους αντιεμβολιαστές – 926.000 ραντεβού μετά το διάγγελμα Μακρόν

Μια σειρά από δρακόντεια περιοριστικά μέτρα για όλους όσοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ήταν το «πυρηνικό όπλο» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, στο χθεσινοβραδινό διάγγελμα του, για να υποχρεώσει τους δύσπιστους, τους αρνητές και τους «επαναστάτες» να κλείσουν όσο το δυνατόν συντομότερα το ραντεβού τους. Η επιχειρηματολογία τους κατέρρευσε με πάταγο μόλις άκουσαν από το στόμα του Γάλλου προέδρου όλα όσα θα στερηθούν από τον επόμενο μήνα αν δεν εμβολιαστούν

Το διάγγελμα του Μακρόν αποδείχτηκε εξαιρετικά πειστικό. Όλες οι αντιρρήσεις κάμφθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά και η πλατφόρμα Doctolib, μέσω της οποίας οι Γάλλοι κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, «έπεσε» καθώς χιλιάδες πολίτες έπιασαν βιαστικά στα χέρια το κινητό ή κάθισαν στον υπολογιστή τους για να συνδεθούν και να τακτοποιήσουν το θέμα του εμβολίου τους. Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά. Περίπου 7,5 εκατομμύρια Γάλλοι επιχείρησαν να μπουν στην πλατφόρμα και κλείστηκαν 926.000 ραντεβού, ένας αριθμός που συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 450.000 ραντεβού.

Φυσικά, η βιασύνη των αντιεμβολιαστών να …εμβολιαστούν είχε και παρενέργειες. Λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα, όσοι προσπάθησαν να μπουν στην ιστοσελίδα του Doctolib ή στην εφαρμογή για τα smartphones λάμβαναν μήνυμα που τους έλεγε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού συνδέσεων θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι το πρόγραμμα να επεξεργαστεί το αίτημά τους. Μόλις δέκα λεπτά μετά το διάγγελμα ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής έφτανε τα 20 λεπτά και λίγο αργότερα αυξήθηκε μέχρι τα 35.

«Μέσα σε λίγα λεπτά υπήρξαν 7,5 εκατομμύρια συνδέσεις στον Doctolib. Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι έκλεισαν χθες ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, διπλάσιοι απ’ ό,τι στο προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί στις 11 Μαΐου», δήλωσε ο επικεφαλής του Doctolib Στανισλάς Νιόξ-Σατό.

Τι είπε ο Μακρόν, όμως, και έκανε όσους αντιστέκονταν μέχρι χθες να υψώσουν λευκή σημαία; Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τα εμβόλια θα καταστούν υποχρεωτικά για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας. Όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν δεν θα μπορούν να πάνε στη δουλειά τους και θα σταματήσουν να πληρώνονται μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το κράτος θα σταματήσει να πληρώνει για τα τεστ από το φθινόπωρο, εκτός και αν συνταγογραφούνται από γιατρό.

Ο κ. Μακρόν έκοψε μαχαίρι και τη διασκέδαση στους ανεμβολίαστους. Χωρίς το υγειονομικό πιστοποιητικό, το οποίο θα βεβαιώνει εμβολιασμό ή πολύ πρόσφατο αρνητικό τεστ, οι Γάλλοι δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στα μουσεία, στα εμπορικά κέντρα στα εστιατόρια και στα μπαρ. Τέλος, το υγειονομικό πιστοποιητικό θα απαιτείται για όσους θέλουν να ταξιδέψουν με τρένο, λεωφορείο και αεροπλάνο.

 

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την προστασία παράκτιων περιοχών Κορινθιακού και Σαρωνικού

Στην εκδήλωση υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των τοπικών τμημάτων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στις Περιφερειακές Ενότητες που βρέχονται από τον Κορινθιακό και Σαρωνικό και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΟΖΟΝ -η οποία έγινε στο Δημοτικό Θέατρο στην Κόρινθο, το περασμένο Σάββατο 20 Ιουνίου- συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Παιδείας και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης. Ο […]

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 αναμένονται αρχικά καλές καιρικές συνθήκες με λίγες τοπικές νεφώσεις. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα και τοπικά σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική […]