23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Εμβολιασμοί: Ποιες περιφέρειες έχουν τα πρωτεία – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσίασε τους πίνακες με την εμβολιαστική κάλυψη ανά περιφέρεια και τόνισε ότι είναι παντού διαθέσιμα και εμβόλια και ραντεβού.

Η περιφέρεια που κατέχει τα πρωτεία στους εμβολιασμούς με την πρώτη δόση είναι τα Ιόνια Νησιά με 55% του πληθυσμού και ακολουθεί το Νότιο Αιγαίο με 52% και η Αττική με 51%.

Στον αντίποδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η Στερεά Ελλάδα, η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο βρίσκονται αρκετά πίσω καθώς έχει εμβολιαστεί με μία δόση μόλις το 39% του πληθυσμού.

Στα Ιόνιο βρίσκεται και το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις, καθώς τις έχει λάβει το 47%. Στο Νότιο Αιγαίο έχει εμβολιαστεί πλήρως το 44%, ενώ στη Δυτική Μακεδονία το 39%. Από την άλλη στη Στερεά Ελλάδα έχει κάνει και τις δύο δόσεις το 31%, ενώ έχει εμβολιαστεί το 32% του πληθυσμού σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Πελοπόννησο.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 6 Απριλίου: για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.610) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως: (552) στην Αττική, (221) στη Θεσσαλονίκη, […]

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 15ο Αργειακό Μυκηναϊκό Δρόμο

Στις 23 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 15ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος σε συνδιοργάνωση, του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός Δήμου Άργους-Μυκηνών, του Συλλόγου  Μαραθωνοδρόμοι Αργολίδας (μέλος της Ελληνικής ομοσπονδίας συλλόγων λαϊκού μαζικού αθλητισμού – υπέρ αποστάσεων), του Σ.Δ.Υ. Αργολίδας, του  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τα αγωνίσματα: ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 21 χιλ. με αφετηρία την Πύλη των Λεόντων – […]