18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά η Εθνική, 81-63 την Τουρκία

Η Εθνική ομάδα με εξαιρετική εμφάνιση για τρία δεκάλεπτα επικράτησε 81-63 της Τουρκίας στην Βικτώρια του Καναδά και προκρίθηκε στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά. Η «επίσημη αγαπημένη» ξεκίνησε με ένα καταστροφικό πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο στη συνέχεια βρήκε ισορροπία και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους.

Στον μεγάλο τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του Καναδά η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα αντιμετωπίσει την Τσεχία (5/7, 02:05, ΕΡΤ3) στην τελευταία «στάση» πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Κορυφαίος ήταν ο Νικ Καλάθης με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ κι 6 ασίστ, ενώ άξιος συμπαραστάτης ήταν ο Κώστας Σλούκας με 15 πόντους και 9 ασίστ. «Κλειδί» αποδείχθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 14 πόντους, ο οποίος «ξύπνησε» τους συμπαίκτες του την κατάλληλη στιγμή. Παράλληλα, ο Παπαγιάννης έκανε μεγάλο παιχνίδι με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Μήτογλου ολοκλήρωσε το ματς με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Για την Τουρκία ο Φουρκάν Κορκμάζ μέτρησε 20 πόντους με 4/9 τρίποντα.

Η Εθνική μπήκε νωθρά στον αγωνιστικό χώρο, μπλοκαρίστηκε στο επιθετικό της παιχνίδι από την καλά διαβασμένη Τουρκία και δεν κατάφερε ούτε στο αμυντικό κομμάτι να βρει τις λύσεις. Στα τρίποντα των Κορκμάζ και Ιλιασόβα η Ελλάδα απάντησε με δύο καλάθια του Παπαγιάννη (9-4), όμως με τους Οσμάν και Σενγκούν οι Τούρκοι ξέφυγαν με 17-4. Στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου η Εθνική βρήκε κάποιες λύσεις με τον Λαρεντζάκη και τον Καλάθη, όμως η περίοδος την βρήκε στο -14 (22-8).

Στη δεύτερη περίοδο η «επίσημη αγαπημένη» βελτιώθηκε αισθητά τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό της παιχνίδι και κατάφερε να κερδίσει με επί μέρους σκορ 19-12. Πρωταγωνιστής στην… αφύπνιση και στην επιστροφή της Ελλάδας ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος έκλεισε το πρώτο μισό του ημιτελικού με συγκομιδή 11 πόντων. Η Ελλάδα έφτασε με τρίποντο και φάουλ του άσου του Ολυμπιακού στο -6 (25-19), με τους Τούρκους να επιστρέφουν και πάλι σε διψήφια διαφορά στη συνέχεια (32-21). Το τρίποντο του Γιαννόπουλου και οι βολές από τους Λαρεντζάκη και Καλάθη διαμόρφωσαν το 34-27 του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ενθουσιασμό από την Εθνική. Οι παίκτες του Πιτίνο έτρεξαν σερί 10-0 με πρωταγωνιστές τους Καλάθη, Σλούκα, Παπαγιάννη και Μήτογλου και προσπέρασαν με 37-34 για πρώτη φορά στον αγώνα. Ο Μαχμούτογλου με τρίποντο απάντησε (37-37), ωστόσο η Ελλάδα προηγήθηκε στη συνέχεια με 10 (49-39) με τους Καλάθη, Λαρεντζάκη, Μήτογλου και Κασελάκη να διαλύουν την τουρκική άμυνα. Στο τέλος της περιόδου η Τουρκία πίεσε, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να χάσουν τη συγκέντρωσή τους, αλλά να κλείνουν το δεκάλεπτο στο +4 (51-47).

Στον επίλογο η Ελλάδα πάτησε το… γκάζι και εκτροχίασε την Τουρκία μετατρέποντας μία διαφαινόμενη αποτυχία σε ένα μεγαλοπρεπή θρίαμβο. Ο Παπαγιάννης κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια, ο Καλάθης με τον Σλούκα και τον Μήτογλου πήραν τα… όπλα τους και με τους υπόλοιπους παίκτες να δίνουν σημαντικές βοήθειες η «επίσημη αγαπημένη» πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Προολυμπιακού με το εμφατικό 81-63! Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα παιχτεί κόντρα στην Τσεχία (5/7, 2:05, ΕΡΤ3).

Τα δεκάλεπτα: 22-8, 34-27, 47-51, 63-81.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

ΚΟμΥ Αργολίδας-Ευχαριστήριο προς τον Δήμο Άργους – Μυκηνών

”Το προσωπικό της ΚΟμΥ Αργολίδας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο Άργους-Μυκηνών κι ιδιαίτερα τον πρόεδρο ΔΕΥΑΑΡΜ κύριο Πέτρο Διολίτση για το ενδιαφέρον και την συνεχή στήριξή τους στο έργο μας.” Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Με εκτίμηση, Παναγιώτα Μαρίνη-Αλεξοπούλου Νοσηλεύτρια ΠΕ/Διοικητικός Υπάλληλος ΚΟμΥ Αργολίδας

Μητσοτάκης: Επέκταση του self test σε εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery

Επέκταση του self test σε εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery από το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα. Στην εισήγηση του στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο εργαλείο των […]