19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κύπρος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά (vid)

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στην Κύπρο το Σάββατο, βάσει της τελευταίας ενημέρωσης της πυροσβεστικής.

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως χαρακτηρίστηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, άφησε πίσω της και θύματα, καθώς εντοπίστηκαν τέσσερα απανθρακωμένα πτώματα στην Οδού. Πρόκειται από τις πρώτες πληροφορίες για τους τέσσερις Αιγύπτιους οι οποίοι αγνοούνταν από το Σάββατο.

Για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 67χρονου υπόπτου. Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από χωράφι ιδιοκτησίας του. O εν λόγω άνδρας οδηγήθηκε την Κυριακή, 4 Ιουλίου, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την 8ημερη κράτηση του.

Βίντεο από ελικόπτερο αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής.

 

YouTube player

Μισέλ: Έτοιμη η Ε.Ε. να παράσχει κάθε είδους βοήθεια

Την ετοιμότητα της Ε.Ε. να βοηθήσει την Κύπρο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με ανάρτησή του στο Twitter.

«Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα των πυρκαγιών στην Κύπρο. Στα αγαπημένα τους πρόσωπα στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια» ανέφερε ο κ. Μισέλ.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «η Ε.Ε. είναι έτοιμη να παράσχει στον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, και στον λαό της Κύπρου κάθε είδους βοήθεια».

 

-Με πληροφορίες από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

-AP Photo/Petros Karadjias

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δήμος Ναυπλιέων έχει επιλεχτεί από την ιστορία να τιμά την προσφορά στον πολιτισμό

Ένας δήμος που ευωδιάζει σε όλες τις πράξεις και τα μνημεία του πολιτισμό,  πως θα ήταν δυνατό να μείνει ασυγκίνητος από τα έργα του κοινωνικά διακεκριμένου συμπολίτη του Δημήτρη Χατζόπουλου. Την Κυριακή, 24/2/2019, στην αίθουσα του βουλευτικού, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, μέσα σε βαθιά συγκινητική ατμόσφαιρα, επιβράβευσε την συνεισφορά του Δημήτρη Χατζόπουλου στο πολιτιστικά […]

Διπλογραφικό σύστημα στην Περιφέρεια για το οικονομικό έτος 2018, οσονούπω για το 2019, σύντομα και για το 2020

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί την πρώτη Περιφέρεια στη χώρα η οποία ολοκληρώνει τις διαδικασίες του διπλογραφικού συστήματος, καθώς ήδη λειτουργεί πλέον το εν λόγω σύστημα για το οικονομικό έτος 2018, ενώ σε λίγες εβδομάδες ολοκληρώνεται και θα λειτουργήσει και για το οικονομικό έτος 2019. Οπως γνωστοποίησε δε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, όσον αφορά την ολοκλήρωση […]