19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια ημέρα θαλασσοπουλιών

Τα θαλασσοπούλια είναι από τις πιο απειλούμενες ομάδες πουλιών. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσοπουλιών, ας τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Θαλασσοπούλια δεν είναι μόνο οι γλάροι! Αλλά ακόμα και αυτοί δεν είναι όλοι ίδιοι μεταξύ τους.

Κάτι που σας φαίνεται για καφέ γλάρος μπορεί τελικά να είναι Αρτέμης, είδος συγγενικό με τα Άλμπατρος, τα θαλασσοπούλια των ωκεανών του Νότου, ή Μύχος που πετάει πάντα σαν να βιάζεται, ενώ κάτι που μοιάζει με χελιδόνι μεσοπέλαγα, μπορεί να είναι Υδροβάτης, το πιο μυστηριώδες θαλασσοπούλι της Ελλάδας!

Οι ελληνικές θάλασσες φιλοξενούν 6 είδη θαλασσοπουλιών: τον Αιγαιόγλαρο, τον Ασημόγλαρο, τον Θαλασσοκόρακα, τον Αρτέμη, τον Μύχο και τον Υδροβάτη.

Παρατηρήστε καλύτερα τα θαλασσοπούλια που μας συντροφεύουν στις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις και ένας ολόκληρος, θαλασσινός, κόσμος θα ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια σας!

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Περισσότερα Άρθρα

Παναγιώτης Νίκας από το Σοφικό : “Μακριά από τακτικές που θυμίζουν εποχή Μαυρογιαλούρου”

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας και υπ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας επισκέφθηκε χθες, Σάββατο 9 Μαρτίου, το Σοφικό Κορινθίας, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους της ιστορικής πόλης για τα προβλήματα της Περιφέρειας και της περιοχής τους, το δρόμο, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ουσιαστική υποστήριξη του αγροκτηνοτροφικού τομέα, καθώς και για τις ενδεδειγμένες λύσεις σε όλα […]

Μια φωτογραφία, αμέτρητες λέξεις

Έχετε δει ποτέ μια βελανιδιά σε κατάσταση στρες ή ένα δελφίνι σε μια ζοφερή διάθεση, έναν βάτραχο με χαμηλή αυτοεκτίμηση, μια γάτα που δεν μπορεί να χαλαρώσει, ή ένα πουλί φορτωμένο με δυσαρέσκεια; Μάθετε από αυτούς πώς να τα βάζετε με το παρόν. Φωτο: Jocasta Jocaste