13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πράσινος Ιούνιος: Επισήμανση του μονοπατιού της Αρβανιτιάς – Καραθώνας

Με την επισήμανση του μονοπατιού της Αρβανιτιάς – Καραθώνας κλείνουμε τον κύκλο του περιβαλλοντικού μας προγράμματος «Πράσινος Ιούνης». Η επιλογή δεν έγινε τυχαία. Το μονοπάτι αυτό μπαίνει σε μια νέα τροχιά. Είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε ένα πρόγραμμα για την ανάδειξη των μονοπατιών, με πιστοποίηση των σημείων αναρρίχησης, των παραλιών, των σημείων ξεκούρασης, τις κρήνες, τα εκκλησάκια, τα WC, κ.α., με στόχο να προσφέρουμε με ιδανικότερες συνθήκες, στον περίπατο, τον αθλητισμό, την αναψυχή, τη θέα και την ασφάλεια. Προχωράμε με σεβασμό στην ιστορία του μονοπατιού, την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του, που το έκαναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των δημοτών αλλά και των επισκεπτών μας.

Αξιοσημείωτη η καθοριστική βοήθεια σε αυτή τη δράση του μέλους του Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. , μέλους της ομάδας εργασίας περιβάλλοντος, τοπικής συμβούλου Ναυπλίου και αρχιτέκτονα κα Μαρία Ψαρολόγου, την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

 

Περισσότερα Άρθρα

Συλλήψεις στη Μεσσηνία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά Συνελήφθησαν, χθες (28.7.2020) το πρωί, σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 20 και 33 ετών και δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας, 19 και 42 ετών, αντίστοιχα, […]

Η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στον Άγιο Πέτρο Άργους

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή. Παρόντες στην Ακολουθία της Αποκαθήλωσης, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας  Γιάννης Μαλτέζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών Κώστας Μπέγκος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης.