13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για ανεμβολίαστους και μετακινήσεις από νομό σε νομό

Ο Ιούλιος έφτασε και τα προνόμια για τους εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού αρχίζουν να τίθενται σε ισχύ, όπως και τα νέα μέτρα για τους πολίτες που ακόμα δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Αρχικά το λόγο πήρε η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε: «Τα επιδημιολογικά δεδομένα της περασμένης εβδομάδας δείχνουν μία σταθεροποίηση της επιδημίας. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η σημαντική περαιτέρω μείωση της διάμεσης ηλικίας. Η πλειοψηφία κρουσμάτων αφορά τους νέους 18 -34 ετών (60%). Παράλληλα, υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε νησιωτικές περιοχές. Ο Ιούνιος ήταν εξαιρετικός μήνας για την Ελλάδα. Είχαμε μείωση κρουσμάτων κατά 75% και μείωση θανάτων κατά 50%. Η αύξηση των τελευταίων ημερών πιθανώς οφείλεται στη χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας αλλά και στη μετάλλαξη Δέλτα. Ήδη καταγράφονται περιστατικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 100% πιο μεταδοτική σε σύγκριση με τον αρχικό ιό. Ιδιαίτερα αυξημένη φαίνεται να είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση της μετάλλαξης».

«Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα εξαρτάται από το ποσοστό εμβολιασμού που θα πετύχουμε τον επόμενο μήνα αλλά και την ατομική προστασία. Μειώθηκαν κατά 28% οι διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα», ανέφερε από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι «συνεχίζεται η αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών κατά της μετάλλαξης Δέλτα είναι υψηλή».

 

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Από Δευτέρα 5 Ιουλίου για μετακινήσεις προς τα νησιά:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού και Rapid test για νησιά

Self test

Στην επιστροφή από τα νησιά, συνιστάται self test για όσους είναι άνω των 12 ετών.

Για χερσαίες μετακινήσεις, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί.

 

Περισσότερα Άρθρα

Αυστραλία: Οι καταιγίδες έσβησαν αρκετές πυρκαγιές -Μαίνονται ακόμη 75

Οι καταιγίδες, που ξέσπασαν χθες Παρασκευή έσβησαν τις περισσότερες από τις πυρκαγιές που μαίνονταν στο ανατολικό τμήμα της Αυστραλίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι εξακολουθούν να μαίνονται άλλες φωτιές στο νότιο και το νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Σήμερα εξακολουθούσαν να μαίνονται 75 πυρκαγιές έναντι 100 πριν από μερικές ημέρες, διευκρίνισε η πυροσβεστική υπηρεσία […]

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Εξιχνίαση μίας περίπτωσης κλοπής Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 29.5.2020 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος 17χρονου ημεδαπού, για κλοπή. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθη ένα άτομο για καταδικαστικά έγγραφα Συνελήφθη, χθες (3.6.2020) […]