16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης στο μουσείο χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη»

Σημαντικές προσωπικότητες από τη Μεσσήνη συμμετέχουν στη διοργάνωση και επιμέλεια έκθεσης χαρακτικών και οπτικοακουστικών μέσων με θέμα: “Η Επανάσταση στη Μεσσηνία μετά το Ναυαρίνο”, η οποία θα εγκαινιαστεί σήμερα Τετάρτη, 30 Ιουνίου, στις 20.00 στο Μουσείο Χαρακτικής Τάκη Κατσουλίδη στο παλιό Δημαρχείο Μεσσήνης.

Οι διοργανωτές σημειώνουν σχετικά με την έκθεση: “Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση όχι μόνο για το Μουσείο Xαρακτικής Tάκη Kατσουλίδη, αλλά και για την πόλη της Μεσσήνης που συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Eλληνικής Eπανάστασης”.

Ο δήμαρχος και πρόεδρος του Ιδρύματος, Γιώργος Αθανασόπουλος, χαρακτήρισε την έκθεση ως “ένα πανόραμα εικόνων και αναπαραστάσεων από μνημεία και τοπία καμωμένα από προικισμένους ευρωπαίους καλλιτέχνες και χαράκτες που ήρθαν στην Πελοπόννησο μετά τη Nαυμαχία του Nαυαρίνου”.

Tην ιστορική παρουσίαση Aγωνιστών της Eθνικής Aνεξαρτησίας με χαρακτικά τυπωμένα στις χώρες της Eυρώπης θα παρουσιάσει ο χαράκτης – ζωγράφος, Tάκης Kατσουλίδης, την προβολή των εικόνων με σύγχρονα μέσα οπτικής επικοινωνίας έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης I. Γρηγορόπουλος, και την επιστημονική επιμέλεια ο ιστορικός, Bασίλης Παναγιωτόπουλος.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Iδρύματος Iωάννου Φ. Kωστοπούλου και του Iδρύματος Kαπετάν Bασίλη και Kάρμεν Kωνσταντακόπουλου. Συμμετέχει επίσης στη διοργάνωση ο Σύλλογος Απανταχού Νησιωτών “Πάμισος”.

Διάρκεια έκθεσης από 30 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου με ώρες λειτουργίας, Τρίτη με Σάββατο 10.00-14.00.

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Νίκος Κολιγλιάτης: Αποχαιρετισμός στον Πέτρο Καχριμάνη

Οι άνθρωποι που γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε με τον Πέτρο Καχριμάνη του Αναστασίου, τον αποχαιρετάμε με οδύνη και πόνο. Αποχαιρετάμε αύριο Σάββατο 28-01-2023 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πυργέλας Άργους και ώρα 13:00, τον φίλο, το συνοδοιπόρο, το συνεργάτη, το συναγωνιστή, το δημοκράτη, τον εκπαιδευτικό, τον οικογενειάρχη, τον ευγενή, τον πράο, τον κοσμοπολίτη, τον υπεύθυνο  και […]

Οι αστυνομικοί της ομάδας (ΔΡΑΣΗ) θα φέρουν αριθμό στο κράνος και κάμερα στη στολή.

Έναν αριθμό που θα παραπέμπει στην ταυτότητα του αστυνομικού θα φέρουν στο κράνος τους οι αστυνομικοί της ομάδας «ΔΡΑΣΗ». Η απόφαση από τους επιτελείς είναι ειλημμένη και μάλιστα δεν αποκλείουν το νέο αυτό μέτρο να εφαρμόζεται μέσα στην ημέρα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός αυτός θα είναι ένας εύχρηστος και δεν θα είναι ο […]