24 °C Argos, GR
14 Αυγούστου 2022

«Κάρτα Ελευθερίας» για τους νέους 18-25 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν

Την ανακοίνωση της «Κάρτας Ελευθερίας», μιας προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ που θα δίνεται από την πολιτεία σε όλους τους νέους 18-25 ετών που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν στη συνέχεια, έκανε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορονοϊό, η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την παρουσίαση. «Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ. Έχει έρθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορωνοϊό. Αναφέρομαι στους νέους 18-25 ετών, που είναι 940.000» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα».

«Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. Είναι οι νέοι, λοιπόν, που έχουν τη δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70 -γιατί όχι και στο 80%- του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους» διευκρίνισε επίσης.

[hfe_template id='397365']

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Κρατάμε τη μάσκα όταν είμαστε πολλοί. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους. Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο. Η κάρτα θα ονομάζεται “freedom pass”».

Περισσότερα Άρθρα

Επίσκεψη στο Γηροκομείο του Περιφερειακού Τμήματος Ναυπλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

  Το Γηροκομείο Ναυπλίου επισκέφτηκαν εθελόντριες και εθελοντές της Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ναυπλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Πρόεδρος του Τμήματος κ.Ιωάννα Δαρσακλή και μέλη του Δ.Σ. [hfe_template id=’397365′] Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η ομάδα των επισκεπτών έψαλε ύμνους και τραγούδησε τα κάλαντα στους γέροντες και στις γερόντισσες, προσέφερε γλυκίσματα και συμβολικά δώρα. […]

Σοβαρή οικολογική καταστροφή στη λίμνη Στυμφαλίας από τη χθεσινή πυρκαγιά

Μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε έκταση με καλαμιές, που βρίσκεται μέσα στη λίμνη Στυμφαλία στην Κορινθία, κάηκαν 50 στρέμματα καλαμιές στην επιφάνεια της λίμνης, προκαλώντας σημαντική περιβαλλοντική καταστροφή. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιάτου με τέσσερις άνδρες, οι οποίοι επιτηρούσαν τη φωτιά, καθώς δεν ήταν […]