25 °C Argos, GR
23 Μαΐου 2022

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ: To μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας είναι ασύμβατο με τα ναρκωτικά και τη ναρκωκουλτούρα

Εργαζόμενη και άνεργη, φοιτήτρια, νέα μητέρα

Το γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα, έχοντας διαχρονικά μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αναδεικνύει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης.

Αντιμαχόμαστε τις αντιλήψεις  που αντιμετωπίζουν  το χρήστη ως «χρόνιο ασθενή» και τις πολιτικές αντιμετώπισης που περιορίζονται στη «μείωση της βλάβης» και του «δικαιώματος» στη χρήση και την εξάρτηση.

[hfe_template id='397365']

Εναντιωνόμαστε στην πολιτική που έχουν ακολουθήσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα στο ζήτημα της τοξικοεξάρτησης που είναι η διαχείριση της εξάρτησης και όχι η πλήρης απεξάρτηση και η κοινωνική επανένταξη. Καταγγέλλουμε την πολιτική της μη πρόληψης, της υποστελέχωσης, της αλλοίωσης του θεραπευτικού μοντέλου και της θεραπευτικής φιλοσοφίας του ΚΕΘΕΑ  που στρώνει το έδαφος όχι μόνο για την αύξηση της χρήσης των ναρκωτικών αλλά και για την διάδοση της ναρκωκουλτούρας.

Αυτή η πολιτική είναι που αθωώνει την κάνναβη ως ναρκωτικό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς η χρήση της, να μειώνεται διαρκώς η ηλικία πρώτης επαφής ειδικά των μαθητών με την κάνναβη και  να αυξάνεται η εξάρτηση νέων ανθρώπων από αυτήν.

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία στην οποία τα ναρκωτικά και το φαινόμενο της ουσιοεξάρτησης δεν θα έχουν θέση.

Διεκδικούμε:

  • Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες θεραπευτικές κοινότητες «στεγνών» προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια ανάλογα με τις ανάγκες. Προγράμματα που στοχεύουν στην πλήρη απεξάρτηση και την ισότιμη κοινωνική επανένταξη, με εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών.
  • Ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης. Εφαρμογή προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στα στρατόπεδα.
  • Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στο δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών με κρατική χρηματοδότηση.
  • Παύση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιωτικών φορέων και ΜΚΟ στους τομείς Πρόληψης και Απεξάρτησης. Πρόληψη και απεξάρτηση δημόσια και δωρεάν για όλους με ενίσχυση των προγραμμάτων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης. Κανένας αντιεπιστημονικός διαχωρισμός των ναρκωτικών σε “σκληρά – μαλακά”.
  • Όχι στη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης.
  • Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των Κέντρων Πρόληψης και των θεραπευτικών προγραμμάτων με σκοπό την πρόληψη των υποτροπών και την ενδυνάμωση του κινήτρου θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.

 

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ( ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)

Ναύπλιο Ιούνης 2021

 

Περισσότερα Άρθρα

Εξιχνιάστηκαν κλοπές στην Ερμιονίδα-Σύλληψη στο Ναύπλιο για ναρκωτικά

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, δύο (2) περιπτώσεις  κλοπής σε οικίες ημεδαπών, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 28.6.2018 έως την 29.6.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου  αλλοδαπού, για  κλοπή. [hfe_template id=’397365′] Επίσης, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων […]

Συγχαρητήρια Μαλτέζου σε όσους συνεργάστηκαν για την κατασβεση της φωτιάς στο Κολιάκι Επιδαύρου

Θερμά συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική και στην Πολιτική Προστασία για την άμεση επέμβασή τους στη χθεσινή πυρκαγιά στο Κολιάκι Επιδαύρου. Ο Δήμος Επιδαύρου από την αρχή παρών με ανθρώπους και μέσα. Η συνδρομή της Περιφέρειας άμεση. [hfe_template id=’397365′] Τα εναέρια μέσα επαρκή σταμάτησαν σύντομα κάθε πιθανό κίνδυνο. Με συνεργασία και συνεννόηση επιτυγχάνονται τα καλύτερα αποτελέσματα! Ιωάννης […]

Follow by Email