3 °C Argos, GR
22 Ιανουαρίου 2022

Το Μητρώο Στελεχών ΝΔ για το περιβάλλον και την ενέργεια  

Το περιβάλλον βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, και αυτό είναι κάτι που μας αφορά όλους. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η τρύπα του όζοντος, η κλιματική κρίση, η υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων είναι υπαρκτές απειλές για τη διαβίωσή μας. Γνωστή και επιτακτική η ανάγκη για την προστασία του.

Το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, Περιφ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, διοργάνωσε συζήτηση την Τετάρτη 23 Ιουνίου, με θέμα το περιβάλλον και την ενέργεια στην Ήπειρο.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Στέλιος Κονταδάκης, Δ/ντής Γραφείου Προέδρου ΝΔ, Γραμματέας Οργανωτικού, Αναπλ.Γραμμ Γραμματέας Π.Ε, η κ. Ρεβέκκα Πιτσίκα, Επικεφαλής Μητρώου Στελεχών ΝΔ, η κ. Ιωάννα Μπεϊντάρη, Σύνδεσμος Μητρώου Στελεχών – ΔΕΕΠ Πρέβεζας και ο κ. Θεοχάρης Βαδιβούλης, Σύνδεσμος Μητρώου Στελεχών –ΔΕΕΠ Άρτας.

  • Ο κ. Γεώργιος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέρθηκε στην κλιματική κρίση και την προστασία της βιοποικιλότητας. Μίλησε για κυκλική οικονομίας, ηλεκτροκίνησης, πράσινο υδρογόνου και για και ορθή διαχείρισης των απορριμάτων. Απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την προστασία της βιοποικιλότητας και τις περιοχές Natura, την αντιμετώπιση του μύκητα των πλατανιών, την ανακύκλωση, το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ, τον νόμο για τα αυθαίρετα, την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας, τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), την εκπαίδευση των δασεργατών, τους δασικούς χάρτες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.
  • Ο κ. Λάμπρος Μπούκλης, Σύμβουλος Αειφόρου Ανάπτυξης & Ηγεσίας, μίλησε για την περιβαλλοντική κρίση ως εθνικό ζήτημα που δε χωράει χρωματισμούς. Ανέφερε παραδείγματα από το εξωτερικό, την Αγγλία, τη Γερμανία, χώρες στις οποίες λαμβάνει χώρα η προτυποποίηση. Τόνισε τα τεράστια έργα που κάνει η Κυβέρνηση για τις δασικές περιοχές και το σεβασμό του πολίτη, και μίλησε για την ανάγκη της εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας, πρακτικής προς την οποία είμαστε σε πολύ καλή κατεύθυνση.
  • Ο κ. Γιάννης Ρουκάς, Οικονομολόγος, Περιφερειακός Συντονιστής της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων Ν.Δ. προσέθεσε την οικονομική πλευρά των θεμάτων που συζητήθηκαν, μιλώντας για τη χρηματοδότηση που θα δοθεί σε μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να κάνουν επενδύσεις.

Τη διαδικτυακή συζήτηση συντόνισαν με μεγάλη επιτυχία η κ. Μαρία Καλπουζάνη, Συντονίστρια Μητρώου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου, ο κ. Τζιανλούκα Ματσίρας, Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Ηπείρου, Μέλος Π.Ε, Γενικός Συντονιστής Μητρώου Στελεχών Ηπείρου και ο κ. Σπυρίδων Κωνσταντόπουλος, Σύνδεσμος Μητρώου Στελεχών – ΔΕΕΠ Ιωαννίνων, Τομεάρχης Υποδομών και Περιβάλλοντος ΔΕΕΠ Ιωαννίνων π. Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ιωαννίνων.

Όπως τόνισε η κ. Καλπουζάνη, αλλά και όλοι οι ομιλητές, έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στα θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, και πρέπει να γίνουν γνωστά στους πολίτες. Το Μητρώο Στελεχών, είναι ενεργό και έτοιμο να προσεγγίσει με ολιστικό τρόπο τα προβλήματα της καθημερινότητας μας.

————————–

Περισσότερα Άρθρα

Παλαίμαχοι της Εθνικής Ελλάδος σήμερα στο Ναύπλιο για φιλανθρωπικό σκοπό

Σήμερα Δευτέρα 20-7-2020 και ώρα 19:30 στο στάδιο Ναυπλίου θα βρεθούν μεγάλα ονόματα για φιλικό αγώνα με το F.C. CELEBRITIES Ναυπλίου. Το παιχνίδι διοργανώνεται με πρωτοβουλία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΕΛΛΟΥ και συνεργάτη του ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΟΝΟΒΑ. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Είναι ένα παιχνίδι με την Εθνική Παλαιμάχων […]

Θρήνος για τον θάνατο 17χρονου ποδοσφαιριστή στη Ρόδο

Στο πένθος βυθίστηκε ο Διαγόρας Ρόδου μετά τον θάνατο του 17χρονου ποδοσφαιριστή Μιχαήλ-Άγγελου Χατζηστεφανή, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Η σχετική ανακοίνωση του Διαγόρα αναφέρει: «Ο Διαγόρας Ρόδου θρηνεί τον άδικο χαμό του 17χρονου Μιχαήλ-Άγγελου Χατζηστεφανή που έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή. Ο Μιχαήλ –Άγγελος παλιότερα υπηρέτησε τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου […]

Follow by Email