20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα: Μια τυχαία συνάντηση… με βελόνα και κλωστή

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα φιλοξενεί στον νέο του πολιτιστικό χώρο «Σοφρώνη 13», στο Ναύπλιο, την έκθεση Μια τυχαία συνάντηση… με βελόνα και κλωστή της Ελένης Κοΐνη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται δημιουργίες της με την τεχνική του patchwork και του quilting, αλλά και με τις τεχνικές του απλικέ και το ελεύθερο κέντημα, με το οποίο μπορεί να ζωγραφίζει στο πανί.

Όπως λέει η ίδια: «Δημιουργικό ερέθισμα συνήθως αποτελεί μια φωτογραφία. Αυτή δίνει το πρώτο έναυσμα για να συνταιριαστούν στο σχέδιο νέα στοιχεία πραγματικά ή ονειρικά».

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τη δημιουργό εργαστήρια κατασκευής patchwork για παιδιά και ενήλικες. Τα εργαστήρια θα γίνουν στον κήπο του Μουσείου «Β. Παπαντωνίου» στις εξής ημερομηνίες και ώρες:

– 7 και 14 Ιουλίου, 10 το πρωί (παιδιά 9-12 ετών)

– 10 και 17 Ιουλίου, 10 το πρωί (ενήλικες)

Το κόστος του προγράμματος είναι 10 €. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 27520 28947. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διάρκεια έκθεσης: 28.6-25.7.2021

Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00

Λίγα λόγια για τη δημιουργό

Η Ελένη Κοΐνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Διακόσμηση στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικείμενου του ΤΕΙ Αθήνας και στο Τμήμα Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας της Σχολής Σταυράκου. Ασχολήθηκε με τη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, τη σκηνογραφία και το αρχαιολογικό σχέδιο.

Περισσότερα Άρθρα

Γεώργιος Σουρής – 102 χρόνια από τον θάνατό του

Έλληνας σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης, πολύ δημοφιλής στο κοινό της εποχής του, κυρίως χάρη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Ο Ρωμηός, την οποία εξέδιδε από το 1883 έως το 1918. Ο Γεώργιος Σουρής γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου στις 2 Φεβρουαρίου 1853. Ο πατέρας του με καταγωγή από τα Κύθηρα ήταν έμπορος (η μητέρα του καταγόταν […]

Σαν σήμερα 27 Νοεμβρίου… στη μουσική

1743: Ο Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ παρουσιάζει τη σύνθεση «Dettingen Te Deum» για να υμνήσει τον βασιλιά Γεώργιο Β’, που νίκησε τους Γάλλους στη Μάχη του Ντέτινγκεν. 1821: Ο Σούμπερτ εκδίδει το τραγούδι «Ο θάνατος και η Παρθένα», που στη συνέχεια θα το μετεξελίξει σε έργο για κουαρτέτο εγχόρδων. 1842: Ο Ρώσος συνθέτης Μιχαήλ Γκλίνκα ανεβάζει […]