23 °C Argos, GR
22 Μαΐου 2022

Ανδρέας Πουλάς: «Αποσπασματικές ρυθμίσεις για τη δημόσια υγεία με περιτύλιγμα τις δωρεές»

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά την συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των άρθρων του σχεδίου νόμου για την κύρωση δωρεών του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

  • Με το περιτύλιγμα δύο σημαντικών για την δημόσια υγεία δωρεών  του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, φέρνετε προς ψήφιση και μία σειρά από διατάξεις σε αρνητική κατεύθυνση, που υπό κανονικές συνθήκες άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου θα καταψηφίζονταν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε αυτό.
  • Επιτέλους πρέπει να μπει ένα τέλος στις παρατάσεις, ιδίως στις παρατάσεις των συμβάσεων. Πρέπει να σταματήσει το πάρτι εις βάρος του δημόσιου προϋπολογισμού για την υγεία.
  • Αναφορικά με την πρακτική νομιμοποίησης δαπανών, ρύθμιση που έχει έρθει κατ’ επανάληψη για ψήφιση επιπλέον στο εν λόγω νομοσχέδιο ρίχνετε το τυράκι των δεδουλευμένων εφημεριών για να μην μπορέσουμε να το καταψηφίσουμε και για μπορέσετε να νομιμόποιήσετε όλες τις υπόλοιπες δαπάνες.
  • Για τη στελέχωση του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» δεν διστάζετε να αποψιλώσετε τις δομές του δημοσίου τομέα για να δώσετε μία επίπλαστη εικόνα πληρότητας, ενώ στην πραγματικότητα είστε θιασώτες του «ράβε – ξήλωνε».
  • Παρατείνεται η αποζημίωση χρήσης των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων που δεσμεύθηκαν αναγκαστικά για τις ανάγκες της πανδημίας, η οποία θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη.Τελικά ο μοναδικός κερδισμένος από την πανδημία ήταν ο ιδιωτικός τομέας της υγείας που προστατεύθηκε, που κερδοσκόπησε, που κρατήθηκε μακριά από τη φωτιά του κορωνοϊού και διατηρήθηκε αλώβητος μέχρι σήμερα.
  • Όσον αφορά στις διατάξεις του ΕΟΠΥΥ οι μόνες σας πρωτοβουλίες είναι στην κατεύθυνση του ελέγχου της διοίκησής του και σχετικά με το πώς θα μεταφέρετε αρμοδιότητες ώστε να έχετε τον απόλυτο κυβερνητικό του έλεγχο. Αυτό όμως δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και της ελληνικής κοινωνίας.
  • Αναφορικά με το άρθρο 70 για το ασυμβίβαστο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Φαρμακευτικών Συλλόγων και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ποια είναι ακριβώς η αιτιολογική βάση αυτής της αλλαγής; Ποια έννοια επείγοντος συντρέχει για αυτό; Ποιος αιτήθηκε αυτή την αλλαγή;
  • Με το άρθρο 74 παγιώνετε και νομιμοποιείτε την τοποθέτηση ημετέρων στις διοικήσεις των ΥΠΕ. Δεν φθάνει που έχετε τοποθετήσει άτομα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την υγεία ως Διοικητές ΥΠΕ και Διοικητές Νοσοκομείων, τώρα δίνετε στους εαυτούς σας το δικαίωμα να διορίζετε ακόμα και δημόσιους λειτουργούς (δικαστές άραγε;) δημόσιους υπαλλήλους, στελέχη οργανισμών και τραπεζών, πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς στις θέσεις αυτές.
  • Αποδομείτε το ΕΣΥ, το ευτελίζετε και το αποδυναμώνετε. Ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της πανδημίας, μόνο αυτό και με τον ιδιωτικό τομέα απόντα, σας χάλασε τα σχέδια.

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://youtu.be/K2yX3OVzOWs

[hfe_template id='397365']

Περισσότερα Άρθρα

Καταμετρήθηκαν 791 κρούσματα σε 24 ώρες – 375 διασωληνωμένοι – 11 νέοι θάνατοι

Σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουνίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 791 νέα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 375 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 11 νέοι θάνατοι. Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα σε αριθμό κρούσματα που έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν στις 30 Μαρτίου 2021, […]

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Σημαντικη ενημέρωση για δημοσίευση περί νέων αιτήσεων αδειών Αιολικών και Υδροηλεκτρικων σταθμών

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΙΟΛΙΚΩΝ, ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΗΔΗ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η ενημέρωση που ακολουθεί γίνεται από φορείς και Συλλόγους των εμπλεκόμενων περιοχών με έρευνα που γίνεται με ιδία μέσα, καθώς αν κάποιος δεν παρακολουθεί το παρακάτω σύνδεσμο θα πληροφορηθεί για τα δρομολογούμενα έργα όταν […]

Follow by Email