18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σε «Ισαάκ & Σολωμού» οδός της πόλης του Ναυπλίου

Μετά από αίτημα της Πρωτοβουλίας Μνήμης «Ισαάκ – Σολωμού» ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων ότι θα απευθυνθεί εγγράφως στο Τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ονοματοδοσίας οδού,  προς τιμή των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

Οι δύο Κύπριοι αγωνιστές δολοφονήθηκαν άνανδρα και βίαια τον Αύγουστο του 1996 γιατί θέλησαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην τουρκική κατοχή.

Με αφορμή λοιπόν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 αλλά και την συμπλήρωση 25 χρόνων από τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη τους λήφθηκε αυτή η απόφαση προκειμένου να θυμίζει σε όλους μας, την σημασία του κοινού αγώνα μεταξύ Ελλάδος και  Κύπρου καθώς και ότι αυτοί οι δύο σύγχρονοι ήρωες αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την δικαιοσύνη.

Αξίζουν λοιπόν το σεβασμό μας και της μεγαλύτερης προσοχής μας. Με την ονομασία της οδού σε «Ισαάκ & Σολωμού» δεν θα ξεχάσουμε τη θυσία τους.

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: Εφιάλτης δίχως τέλος – Άλλοι 25 νεκροί σε λίγες ώρες στη χώρα μας

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Ελλάδα από την πανδημία. Ακόμη 25 συμπολίτες μας έχασαν τις ζωές τους μέσα σε λίγες ώρες από κορονοϊό, την ώρα που οι ΜΕΘ είναι στο «κόκκινο». Η πίεση στο σύστημα υγείας το φέρνει πλέον υπό κατάρρευση την ώρα που η κυβέρνηση αλλά και οι πολίτες περιμένουν τα πρώτα αποτελέσματα […]

Εξιχνιάστηκαν δεκαοκτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών στη Μεσσηνία και στην Ηλεία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου-Νέστορος και Κορώνης, δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και αποπειρών αυτών σε οχήματα και οικίες, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας Μεσσηνίας καθώς και σε περιοχή της Ηλείας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου […]