15 °C Argos, GR
27 Νοεμβρίου 2022

Παράδοση-παραλαβή στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου

Δήλωση του απερχόμενου Λιμενάρχη Ναυπλίου Πλωτάρχη Λ.Σ. Παναγιώτη Κοντού

«Το έτος 2018, μετά από 10 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας στην Λιμενική Αρχή Ναυπλίου και κατά τα οποία υπηρέτησα στο σύνολο των διοικητικών Θέσεων, ως Διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας, Ασφάλειας, Ναυτολογίας και Υπολιμενάρχη, μου ανατέθηκε η τιμή να εκτελέσω τα καθήκοντα του Λιμενάρχη Ναυπλίου.

Σήμερα 22-06-2021, έφτασε η στιγμή να παραδώσω τα καθήκοντα αυτά στον νέο Λιμενάρχη Ναυπλίου και να αναχωρήσω προκειμένου, εκτελέσω την απόφαση του κ. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την οποία τοποθετούμαι στην Θέση του Λιμενάρχη Κορίνθου.

Ενας ακόμη υπηρεσιακός κύκλος έκλεισε. Μία χρονική περίοδος που κατά την διάρκειά της διέθεσα το σύνολο των σωματικών, πνευματικών και ψυχικών μου δυνάμεων προκειμένου να εκπληρώνω στο ακέραιο τα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, στερώντας ακόμη και από την οικογένειά μου πολύτιμο χρόνο.

Με την στήριξη των συναδέλφων καταφέραμε να πετύχουμε υπηρεσιακούς στόχους με αποκλειστικό σκοπό την ασφάλεια των πολιτών, την πάταξη της εγκληματικότητας, την ασφάλεια της ναυσιπλοίας, την προστασία του Θαλασσίου περιβάλλοντος, την φύλαξη των Θαλασσίων συνόρων με την αδιάλειπτη συμμετοχή στελεχών της υπηρεσίας μας στα νησιά της παραμεθορίου -τους οποίους ευχαριστώ ιδιαιτέρως- και την ποιότητα παρεχομένων προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Καταφέραμε, όλοι μαζί, να διατηρήσουμε τόσο το κύρος της Λιμενικής Αρχής Ναυπλίου όσο και του Λιμενικού Σώματος γενικότερα, σε υψηλό επίπεδο, στην θέση που αξίζει σε μία μεγάλη περιφερειακή Υπηρεσία, κερδίζοντας τον σεβασμό των πολιτών.

Ως μέλος του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να προσφέρω, στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, αόκνως τις υπηρεσίες μου, συμμετέχοντας ανελλιπώς σε όλα τα Συμβούλια παρακολουθώντας από κοντά την εξέλιξη όλων των Θεμάτων που αφορούσαν κυρίως τον Λιμένα Ναυπλίου όπως το έργο της εκβάθυνσης, το έργο της ρευματοδότησης και υδροδότησης πλοίων, την μαρίνα Ναυπλίου, το υδατοδρόμιο Ναυπλίου κ.ά.

Βαθιά συγκινημένος, παραδίδοντας τα καθήκοντα του Λιμενάρχη Ναυπλίου, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις Θερμές μου ευχαριστίες για την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη συνδρομή τους προς την Υπηρεσία μας, τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριο με την ευχή οι ευλογίες του να συνοδεύουν το έργο μας, τους Βουλευτές Νομού Αργολίδας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, τον Δήμο Ναυπλιέων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, τον ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων, τους τοπικούς φορείς και Συλλόγους και όλους τους εκπροσώπους των τοπικών και όχι μόνο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ και ευχαριστήσω δημόσια την οικογένειά μου, την μητέρα μου, την σύζυγο και τον γιό μου, για την διαχρονική στήριξη και υπομονή τους.

Παραδίδοντας προσωρινά καθήκοντα Λιμενάρχη Ναυπλίου στον Υποπ/ρχο Λ.Σ ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη, εύχομαι στον νέο Λιμενάρχη Ναυπλίου Πλωτάρχη Λ.Σ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Παναγιώτη, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του και καλώ το προσωπικό να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του με αυταπάρνηση και καρτερικότητα.

Τέλος, ευχαριστώ Θερμά την πολιτική και στρατιωτική – φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου ώστε να επιλεγώ για να τοποθετηθώ σε μία ακόμη Θέση ευθύνης, αυτήν της διοίκησης του Λιμεναρχείου Κορίνθου»

Περισσότερα Άρθρα

Να συλλάβουμε τον –κάθε- Αντωνιάδη ή στην καλύτερη, να του φορέσουμε έναν ζουρλομανδύα…

Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται το κακό όνομα, αλλά λίγοι φοβούνται τη συνείδησή τους. Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, 23-79 μ.X., Ρωμαίος φυσιοδίφης Ενδιαφέροντα πράγματα μας είπε ο Χάρης Αντωνιάδης. Ωστόσο τα όσα ανέφερε, σχετικά με πολλούς και διάφορους, μπορεί να απασχόλησαν μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων του ποδοσφαίρου, η πλειοψηφία όμως στάθηκε παγερά αδιάφορη, χαμογελώντας απαξιωτικά… Η είδηση […]

Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην παραλία του Αγίου Ηλία

Κάτοικος Αμαλιάδας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στα βράχια της παραλίας του Αγίου Ηλία, στην τοποθεσία Λουκατέικα, με το κεφάλι μέσα στη θάλασσα, ενώ έφερε και τραύματα που του είχαν προκαλέσει αιμορραγία. Στο σημείο κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ, που επιβεβαίωσε τον θάνατο του, ενώ την σορό του άτυχου άνδρα αναγνώρισε και η αδερφή του. Τα […]