1 °C Argos, GR
27 Ιανουαρίου 2022

Μιχάλης Τρεμόπουλος: Νίκησε τον κορονοϊό και βγήκε από τη ΜΕΘ μετά από 64 μέρες

Με χειροκροτήματα, ευχές  και χαμόγελα υποδέχθηκαν αγαπημένοι  συγγενείς και φίλοι τον επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία και Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλο,  που εξήλθε νικητής  από την εντατική  μονάδα του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος  μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι» μέσα από το κέντρο αποκατάστασης, στο οποίο βρίσκεται προκειμένου να αποθεραπευτεί μετά από 82 ημέρες στο νοσοκομείο εξαιτίας του κορονοϊού, εκ των οποίων τις 64 νοσηλεύτηκε στην ΜΕΘ Covid και τις 22 ήταν διασωληνωμένος.

Ο ίδιος τόνισε ότι  δε σκέφτηκε στιγμή πως δεν θα τα καταφέρει και πως παραμένει αγωνιστής, ακολουθώντας το γνωστό μότο «μη σε νοιάζει αν θα νικήσεις ή θα νικηθείς. Μόνο πολέμα».

Το πάλεψε, είπε, και με τη βοήθεια των άξιων γιατρών του νοσοκομείου Παπανικολάου, τους οποίους ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά. Κατάφερε ωστόσο να βγει  νικητής, έχοντας  όμως χάσει 25 κιλά, κρίσιμη μυική μάζα και έχοντας αντιμετωπίσει τρεις πνευμονίες και μία νεφρική ανεπάρκεια. Πλέον τόνισε με τον χαρακτηριστικό του τρόπο «μαθαίνει από την αρχή να περπατά και να τρώει».

Για τη χαρακτηριστική στιγμή της εξόδου του από το νοσοκομείο στις 20 Ιουνίου έκανε και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

“Η αναχώρηση για το Κέντρο Αποκατάστασης από τη ΜΕΘ-ΜΑΦ (Α’ και Β’) του νοσοκομείου “Παπανικολάου” μετά από 2 μήνες, τις 22 μέρες διασωληνωμένος. Νικήσαμε τον φονικό covid-2019 και ευχαριστώ όλους/ες γι΄αυτό. Με 3 πνευμονίες, νεφρική ανεπάρκεια, πνευμοθωρακικά κ.α, ο οργανισμός μου ανταποκρίθηκε σε όλες τις θεραπείες. Πραγματικά πήγα κι ήρθα (το 45% δεν επιβιώνει). «Hasta la victoria siempre», δεν τα παρατάω ποτέ!, είπα στους φίλους και συγγενείς, που με στήριξαν έμπρακτα, ιδιαίτερα τη σύζυγο και τους δύο γιούς μου. Και έτσι θα συνεχίσω…”

Ο ίδιος κλείνοντας δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό του οικολογικό μήνυμα λέγοντας ότι σχετικά με τον κορονοϊό και όλους τους ιούς, που έχουν ταλαιπωρήσει την ανθρωπότητα αυτό που κάνουμε είναι να θεραπεύουμε τα συμπτώματα, αλλά όχι την αιτία, που δεν είναι άλλη από “την ανατροπή του μοντέλου ανάπτυξης προς ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον”. Αναφέρθηκε τέλος στην καταστροφή των οικοσυστημάτων από τον άνθρωπο, που οδηγεί σε μακροπρόθεσμα προβλήματα.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Περισσότερα Άρθρα

Η Τρίπολη έδρα του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων Πελοποννήσου

Η Τρίπολη θα αποτελέσει την έδρα του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, ενός από τα 13 συνολικά -ένα σε κάθε Περιφέρεια-, που θα δημιουργηθούν προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων αντιμετώπισης κινδύνων. Αυτό έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, μετά τη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με […]

Συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τους ομολόγους του της Αυστρίας, του Ισραήλ, της Σερβίας, της Β. Μακεδονίας και της Ρωσίας

Διαδοχικές διμερείς συναντήσεις είχε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας με τους ομολόγους του της Αυστρίας, του Ισραήλ, της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας, στο διάλειμμα των εργασιών της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα διεξαγωγής της. Μετά το πέρας των εργασιών, ο κ. Τασούλας […]

Follow by Email