18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ναύπλιο: Μουσική παράσταση – συναυλία με κλέφτικα τραγούδια της επανάστασης

Στην Πλατεία Φιλελλήνων, το Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου ” Κ. Νόνης ” στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής, διοργάνωσε απόψε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την κήρυξη του απελευθερωτικού αγώνα.

Σε συνεργασία με τον μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου Θανάση Καρανάσιο και το παραδοσιακό σχήμα αποτελούμενο από καταξιωμένους μουσικούς : Δημήτρη Καραχάλιο στο δημοτικό τραγούδι, Βασίλη Βήλο στο κλαρίνο, Θάνο Καρανάσιο στο βιολί, Ηλία Καππάκο στο λαούτο, Σπύρο Καππάκο στο ακορντεόν και Αδριανό Κατσούρη στα κρουστά, παρουσίασαν μια μουσική παράσταση – συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια της ευρύτερης περιοχής του Μωριά και φυσικά της Αργολίδας.

Στην αφήγηση ήταν η Φιλόλογος Καλλιόπη Καλποδήμου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη.

Ντόπιοι αλλά και επισκέπτες του Ναυπλίου απόλαυσαν τραγούδια της επανάστασης, κλέφτικα αλλά και του έρωτα και του γλεντιού.

Περισσότερα Άρθρα

ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ: Παρουσίαση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων

Πραγματοποιήθηκε, χθες Σάββατο 11 Μαρτίου, με μεγάλη επιτυχία, η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ», από τον υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλο. Ευχόμαστε σε όλους έναν καλό και έντιμο αγώνα. Δημήτρης Παπαδημόπουλος Υπ. Δήμαρχος Ναυπλιέων   Ακολουθεί λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων: ΑΔΑΜΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΟΤΕ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ […]

Οι αναχωρήσεις των αθλητών της Ολυμπιακής ομάδας για το Τόκιο

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τις αναχωρήσεις των μελών της Ολυμπιακής ομάδας για το Τόκιο από την Αθήνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση  ο Λευτέρης Πετρούνιας και Ψάρρα αναχωρούν στις 17 Ιουλίου, με την ομάδα του Στίβου να αναχωρεί μια ημέρα πριν στις 16 και την  εθνική ομάδα πόλο των ανδρών δύο ημέρες μετά στις 18 […]