17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αεροπορική τραγωδία στην Ηλεία

Μονοκινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος έπεσε πριν από λίγο στην Χαριά του δήμου Πύργου Ηλείας. Νεκροί ανασύρθηκαν ο χειριστής και ο συνεπιβάτης.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί της Δευτέρας. Όπως ανέφερε η ΕΡΤ το αεροσκάφος πήρε φωτιά αμέσως μετά τη συντριβή του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από θαύμα δεν έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι άνθρωποι, καθώς το αεροσκάφος έπεσε σε αυλή σπιτιού του χωριού. Οι κάτοικοι έτρεξαν με κουβάδες και μάνικες για να σβήσουν τη φωτιά πριν την άφιξη της πυροσβεστικής. Ωστόσο δεν κατάφεραν να σώσουν τους δύο επιβαίνοντες οι οποίοι απανθρακώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής ήταν εκπαιδευτικός, κάτοικος της περιοχής και συνήθιζε να κάνει πτήσεις με το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μεσολογγίου.

Στο σημείο έσπευσαν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, αστυνομικοί καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τις σορούς των θυμάτων.

Πηγές: ilialive.gr, patrisnews.gr

Περισσότερα Άρθρα

Συγκλονιστικές εικόνες από τη NASA – Στις φλόγες η υφήλιος

Από το βόρειο ημισφαίριο, ως το νότιο, που είναι χειμώνας, καίγεται ολόκληρη η Γη, οι πυρκαγιές ξεκίνησαν εδώ και περίπου δέκα ημέρες. Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός. Στη χώρα, βρισκόμαστε στη χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης: Πυρκαγιές, πανδημία, οικονομική κρίση. Οι εστίες στην Ελλάδα εξαπλώνονται από άκρη σε άκρη με απίστευτη ταχύτητα, ενώ η οικολογική καταστροφή […]

Απάντηση του ΤΑΣΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ στην Αντιδήμαρχο των οικονομικών του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

“ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ»ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ”. Αγαπητοί συνδημότες, -ισσες, δε μπορώ να μην σχολιάσω την πρόσφατη παρέμβαση της κ. Αντιδημάρχου Ελένης Γκαμίλη. Η αντίδραση και η αρχική μου παρέμβαση προέκυψε από την επιστολή της προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας. Δεν είχε […]