17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

World League: Πρώτη νίκη για την εθνική γυναικών, 25-11 το Καζακστάν

Την πρώτη νίκη της στην τελική φάση του World League, που διεξάγεται στο κλειστό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, πέτυχε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε πολύ εύκολα του Καζακστάν με 25-11, κατετάγη τρίτο στον Β΄ όμιλο και στον προημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία (17/6, 20:15), με στόχο την πρόκριση στην τετράδα.

Ενισχυμένη με τις Ελευθεριάδου, Μυριοκεφαλιτάκη και Νίνου, που απουσίασαν λόγω τιμωρίας από τα δύο πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης, η ελληνική ομάδα κυριάρχησε από το ξεκίνημα, σκοράροντας με κάθε πιθανό τρόπο (περιφέρεια, φουνταριστό, κόντρα), εκτός από την παίκτρια παραπάνω, όπου είχε 0/3 στο πρώτο ημίχρονο. Με αιχμή του δόρατος τη Νικόλ Ελευθεριάδου, η εθνική προηγήθηκε 8-1 λίγο πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος και αύξησε τη διαφορά στα δέκα γκολ (13-3) στο τέλος του δεύτερου οκταλέπτου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με την Ελευθερία Πλευρίτου να παίρνει τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα και την εθνική να βελτιώνεται εντυπωσιακά στην παίκτρια παραπάνω (7/8 στο δεύτερο ημίχρονο). Παρά τη σχετική χαλάρωση στην άμυνα, η ελληνική ομάδα συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά ως το +16 (22-6), για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με σκορ 25-11.

Την παρθενική της εμφάνιση με το γαλανόλευκη σκουφάκι έκανε η Χριστίνα Σιούτη, η οποία αντικατέστησε στο παιχνίδι αυτό τη Σοφία Τορνάρου. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια η Ελένη Σωτηρέλη, αντί της Ιωάννας Σταματοπούλου, ενώ η αρχηγός Χριστίνα Τσουκαλά αγωνίστηκε ελάχιστα.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το τυπικά γηπεδούχο Καζακστάν): 2-8, 1-5, 3-7, 5-5

Καζακστάν (Μαράτ Ναουραζμπέκοφ): Ζακιρμπάγεβα, Πότσινοκ 3, Γκλούκοβα, Τούροβα 3, Γερέμινα, Ρόγκα 1, Νοβίκοβα 1, Μουράβιεβα 2, Σαποβάλοβα, Κριτάνκοβα 1, Ανόσοβα, Μουραταλίγεβα, Κολεσνιτσένκο.

Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Τριχά 1, Ελευθεριάδου 6, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Νίνου 2, Πάτρα, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 2, Ελευθ. Πλευρίτου 6, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σωτηρέλη.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Α΄ Όμιλος

Ουγγαρία-Καναδάς 12-13

Ιαπωνία-Ρωσία 13-21

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Καναδάς 9, Ρωσία 6, Ουγγαρία 3, Ιαπωνία 0

Β΄ Όμιλος

Ισπανία-ΗΠΑ 9-18

Καζακστάν- Ελλάδα 11-25

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες): ΗΠΑ 9, Ισπανία 6, Ελλάδα 3, Καζασκτάν 0

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Ρωσία- Ελλάδα

Ουγγαρία-Ισπανία

Καναδάς-Καζακστάν

Ιαπωνία-ΗΠΑ

 

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Συλλήψεις σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Μεσσηνία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για καταδικαστικό έγγραφο Συνελήφθη, χθες (5.3.2021) το απόγευμα, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους- Μυκηνών, 41χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για κλοπή.   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες (5.3.2021) […]

Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές της Αργολίδας

Επιστροφή στο σχολείο σήμερα για τους μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων και της Αργολίδας, ενώ στα θρανία επιστρέφουν σήμερα, μετά τις διακοπές του Πάσχα, και οι μαθητές των λυκείων. Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό πρέπει να προσέρχονται στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). […]