20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Με αμείωτους ρυθμούς εκτελούνται οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Ερμιονίδας

Η νέα Δημοτική Αρχή, πριν από 21 μήνες παρέλαβε το οδικό δίκτυο του Δήμου Ερμιονίδας σε άθλια κατάσταση, με τους περισσότερους δρόμους γεμάτους λακκούβες, χορταριασμένους δεξιά και αριστερά, και πολύ επικίνδυνους για την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.

Άμεσα ξεκινήσαμε την επισκευή τους, σε κάποιες περιπτώσεις με ρίψη νέου ασφαλτοτάπητα και σε άλλες με επούλωση των λάκκων, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές τσιμεντοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι σήμερα τις επισκευές του οδικού δικτύου, κάτι το οποίο για να ολοκληρωθεί πλήρως απαιτεί αρκετό χρόνο και οικονομικά κοστίζει πολύ ακριβά, με πόρους που δεν υπάρχουν.

Προκειμένου να εξασφαλίσουμε επιπλέον οικονομικούς πόρους για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, ο Δήμος Ερμιονίδας υπέβαλε με προτεραιοποίηση, πρόταση ύψους 3.700.000,00 € για την αγροτική οδοποιία στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”.

Την περσινή χρονιά αναθέσαμε σε ιδιώτη εργολάβο τον καθαρισμό των δρόμων από τα κλαδιά και τα χορτάρια δεξιά και αριστερά, προκειμένου να αυξηθεί το πλάτος τους και να αποκτήσουν οι οδηγοί και οι πεζοί καλύτερη ορατότητα, κάτι το οποίο θα επαναληφθεί και φέτος.

Πριν λίγους μήνες ο Δήμος Ερμιονίδας απέκτησε ιδιόκτητο πολυμηχάνημα έργου για αποκλαδώσεις και καθαρισμούς δρόμων. Παρ’ ότι ο χειριστής είναι ο μοναδικός που διαθέτει η Υπηρεσία Καθαριότητας για όλα τα μηχανήματα (Grader, JCB), χειρίζεται και το συγκεκριμένο μηχάνημα και ήδη βελτιώνεται η κατάσταση των δρόμων σε ολόκληρο τον Δήμο μας.

Νέα έργα οδικών δικτύων (ασφαλτόστρωση – τσιμεντόστρωση) δημοπρατήθηκαν (Δ.Ε. Ερμιόνης) και θα δημοπρατηθούν άμεσα (Δ.Ε. Κρανιδίου).

Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τις εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου του Δήμου μας, έχοντας βασικό μας μέλημα την οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

Περισσότερα Άρθρα

MasterChef: «Ή θα έμενα στο μαγειρείο μου και θα έφτιαχνα παστίτσιο μια ζωή ή θα αναζητούσα τρόπο να εξελιχθώ»

Τι κι αν περίμενε να αποχωρήσει πρώτη, όπως η ίδια προδίδει, η Λία Μακροστεργίου κατόρθωσε να παραμείνει για τεσσερισήμιση  μήνες στο MasterChef και μιλάει για αυτή την εμπειρία στο περιοδικό ΟΚ. Πως βρέθηκε στο MasterChef; Ήταν μια απόφαση της στιγμής. Όταν συμπλήρωσα την αίτηση, δεν ήμουν σίγουρη αν τελικά θα πηγαινα. Παρακολουθούσα πάντα το MasterChef, […]

Η Χαρά, το σκυλάκι που «έσβησε» από τρόμο για τα βεγγαλικά

Τα ζώα δεν ανταποκρίνονται στους έντονους κρότους και τους θορύβους σαν αυτούς που προκαλούν τα βεγγαλικά, κάθε Πρωτοχρονιά και Ανάσταση, όπως οι άνθρωποι. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, οι φιλοζωικές οργανώσεις προβαίνουν σε ανακοινώσεις για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας, ώστε να προστατέψει το κατοικίδιό του από τον πανικό και τον […]