17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Δικτύου για την Παρεμπόδιση της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων (INPEA) και υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ και την ΠΟΥ.

Η 15η Ιουνίου κάθε χρόνου ορίσθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό, σχετικά με την κακομεταχείριση που υφίστανται οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, από τους ανθρώπους υπεύθυνους για τη φροντίδα τους (συνοδοί, σύντροφοι, σύζυγοι, μέλη της οικογενείας).

Η κακομεταχείριση εκδηλώνεται ως βία, εκμετάλλευση, παραμέληση και παράλειψη. Περιπτώσεις κακομεταχείρισης ηλικιωμένων που έχουν αναφερθεί παγκοσμίως είναι: τραυματισμοί, αφυδάτωση, απώλεια βάρους, πλημμελής εφαρμογή θεραπευτικής αγωγής, ασυνήθιστη συναισθηματική συμπεριφορά, ξαφνικές αλλαγές σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή διαθήκες.

Πηγή: SanSimera.gr

Περισσότερα Άρθρα

Αργολίδα: Τροχαίο ατύχημα με ανατροπή οχήματος στην οδό Άργους Ναυπλίου

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Αργολίδα λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ της Κυριακής 30 Δεκεμβρίου με εκτροπή και ανατροπή αυτοκινήτου. Το ατύχημα σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου Άργους λίγα μέτρα πριν το κατάστημα ΑΣΤΡΟ στην Δαλαμανάρα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που κινούνταν προς Άργος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, προσέκρουσε σε πέτρινη μάντρα και ανατράπηκε. […]

«Σαν παλιό σινεμά»…Ένα νοσταλγικό, μουσικό ταξίδι

Στην κατάμεστη Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο ΄Αργος ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας (ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” και η ΚΕΔΑΜ Δήμου Αργους Μυκηνών παρουσίασαν την μουσική εκδήλωση «Σαν παλιό σινεμά». Ταξιδέψαμε μουσικά σε 16 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου, απολαμβάνοντας 37 μεγάλα κινηματογραφικά τραγούδια της χρονικής περιόδου 1955-1971. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία […]