15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ιωάννης Μαλτέζος: Εξαιρετική συνεργασία Περιφέρειας και Πυροσβεστικού Σώματος

Την καλή συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία συνεχώς ενδυναμώνεται και φέρνει ουσιαστικά αποτελέσματα, επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος χαιρετίζοντας στο συνέδριο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε ενδεικτικά στην αμέριστη βοήθεια από πλευράς Περιφέρειας σε υλικό και μέσα (λάστιχα, σωλήνες, μπότες κ.α.) προς το Πυροσβετστικό Σώμα, υπενθυμίζοντας παράλληλα την προμήθεια ενός υπερσύγχρονου drone για την επόπτευση περιοχών και αντιμετώπιση πυρκαγιών, καθώς και τη δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου στην Τρίπολη από την Περιφέρεια προκειμένου να ανεγερθεί σε αυτό το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Πελοποννήσου.

Ιδιαίτερα τόνισε δε, την σημαντική συμβολή της Περιφέρειας στην ίδρυση και λειτουργία της 9ης ΕΜΑΚ στην Πελοπόννησο, «ενέργεια που αναβαθμίζει κατά πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες της Πελοποννήσου» σημείωσε ο Γ. Μαλτέζος.

Επιπλέον, ο αντιπεριφερειάρχης ανάφερε και άλλες ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Περιφέρεια υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή ο οποίος μαζί με τους κατά ενότητα Τμηματάρχες και τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες συνεργάζονται άμεσα με την Πυροσβεστική για αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών.

Τέλος, ο Ι. Μαλτέζος αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται και στην Αργολίδα, όπου -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- «πέρυσι διανοίχθηκαν 23,5 χιλιόμετρα δασικών δρόμων και εφέτος ήδη προβαίνουμε με δικά μας μηχανήματα και μέσα στη διάνοιξη αντίστοιχου μήκους δρόμων στους ορεινούς όγκους του Αργους».

Καταλήγοντας, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι παραγγέλθηκαν και παρελήφθησαν σκηνές, στρώματα, κουβέρτες, φανοί και γενικά υλικό που θα μπορεί να ανακουφίσει τον πληθυσμό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, «μια δυνατότητα που μέχρι τώρα δεν υπήρχε», είπε.

 

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός στην Αργολίδα: Τα σημερινά κρούσματα

Σε 2.812 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Τρίτη 18 Μαΐου, ανακοινώθηκαν 63 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 639 ασθενείς. Από αυτά, λίγο περισσότερα από τα μισά, τα 1425, εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 245 στη Θεσσαλονίκη, […]