17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ: «Το πιο σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΑΡΜ, προϋπολογισμού 3.100.000€, δόθηκε με έκπτωση μόλις 1%»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ:

 

Αφού από έργο μετατράπηκε σε προμήθεια (!) με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εσωτερικών (την οποία απόφαση και σχετική αλληλογραφία ζητήσαμε και δεν λάβαμε ποτέ από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑΡΜ), μετά από τον διαγωνισμό στον οποίο περιέργως συμμετείχαν μονάχα δυο εταιρείες (η μια εκ των οποίων ακυρώθηκε), τελικά δόθηκε στον μοναδικό μειοδότη με ποσοστό έκπτωσης 1%.

Αντί το ΔΣ της ΔΕΥΑΑΡΜ να κρίνει την προσφορά ως ασύμφορη και να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό, επέλεξε να δεχθεί την έκπτωση του 1% και να προχωρήσει στην ανακήρυξη του μοναδικού μειοδότη της εταιρείας «ΔΙΑΛΥΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ &ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ», η οποία είναι η ίδια εταιρεία που έχει αναλάβει την υπηρεσία «Λειτουργία – Συντήρηση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Άργους – Ναυπλίου».

Οι εκπρόσωποι της ΔΥΝΑΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΞΑΝΑ στο ΔΣ της ΔΕΥΑΑΡΜ, Λουκάς Κούρος και Βαλεντίνα Ρούσου τόνισαν ότι: «Είναι απαράδεκτη η προσφορά της μοναδικής ουσιαστικά εταιρείας που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό. Δικαιωνόμαστε πλήρως στην αντίδρασή μας στην όλη διαδικασία. Περιμένουμε ακόμη το έγγραφο του Υπουργείου για την αλλαγή του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Λ.) ΑΡΓΟΥΣ -ΝΑΥΠΛΙΟΥ» σε προμήθεια.

Η εισήγηση της Επιτροπής για «…συμφερότερη οικονομική προσφορά και η αποδοχή από μέρους της πλειοψηφίας του ΔΣ της πρότασης», αποτελεί ξεκάθαρη πρόκληση.

Δεν έχει ξαναγίνει σε έργο προϋπολογισμού 3.110.000€ να δίνεται έκπτωση 31.100€ δηλαδή 1%.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το δημόσιο χρήμα, γι αυτό καταψηφίζουμε το πρακτικό της Επιτροπής και θα ενημερώσουμε τους πολίτες του Δήμου μας για την στάση μας.

Η ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ θα συνεχίσει να ελέγχει και να καταγγέλλει τον τρόπο λειτουργίας του ΔΣ της ΔΕΥΑΑΡΜ που, πέρα από κάθε λογική, παίρνει αποφάσεις, που αποδεικνύουν ότι δεν σέβονται τα χρήματα των δημοτών.

Περισσότερα Άρθρα

Η ΔΕΥΑ Ναυπλίου πραγματοποιεί απεντομώσεις

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι απεντομώσεις από τη ΔΕΥΑΝ σε όλο τον Δήμο Ναυπλιέων Η ΔΕΥΑΝ πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στους δημότες, επωμιζόμενη εδώ και έτη την ευθύνη της προστασίας των δημοτών από τον υγειονομικό κίνδυνο έχει αναθέσει και για το έτος 2020 σε εξειδικευμένη εταιρεία τις εργασίες μυοκτονίας και απεντόμωσης σε όλο […]