15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αποφάσεις της Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων και έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση πρακτικού του διαγωνισμού για το έργο συντήρησης και ανακατασκευής αντιπλημμυρικών υποδομών που έχουν υποστεί βλάβες από πλημμυρικά φαινόμενα, σε ρέματα, χειμάρρους και ποταμούς της Κορινθίας, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Ενέκρινε επίσης την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, για το έργο βελτίωσης προσβάσεων στη λίμνη Ηραίου και προς τον αρχαιολογικό χώρο ακραίου Ηραίου με προϋπολογισμό και πίστωση 120.000 ευρώ.

Ακόμα, εγκρίθηκε σήμερα το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της επιτροπής διαγωνισμού σχετικά με το έργο συντήρησης της εθνικής οδού 39 Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε την προμήθεια ενός ντρόουν με θερμική κάμερα, για τον εξοπλισμό των τεχνικών μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εν λόγω προμήθεια προορίζεται για το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Εγινε επίσης σήμερα, από την Επιτροπή, η ανάδειξη νέου προσωρινού μειοδότη στον διαγωνισμού για το έργο βελτίωσης και συντήρησης της ορεινής οδού Μηλέα – Παναγιά Γιάτρισσα, με προϋπολογισμό 3.545.000 ευρώ. Παράλληλα, εγκρίθηκαν τα δικαιολογητικά του προσωρινού αναδόχου στο έργο βελτίωσης του καταστρώματος του αγροτικού δικτύου των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ.

Η Επιτροπή ενέκρινε, ακόμα, τους όρους διακήρυξης για την δημοπρασία του έργου βελτίωσης της 1ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Στούπα – Πλάτσα – Αγιος Νίκωνας, με προϋπολογισμό 1.115.900 ευρώ.

Επίσης προέβη και στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη και κατακύρωση των έργων, α) αντιπλημμυρικής προστασίας με τον καθαρισμό, συντήρηση και ανακατασκευή υφιστάμενων υποδομών σε ρέματα, χειμάρρους και ποταμούς της Αρκαδίας, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και β) συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών στον δρόμο από διασταύρωση Σκλήφα – Νεστάνη – Σάγκα – Λουκά, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.

Αναδείχθηκε ακόμα, ο προσωρινός μειοδότης στο έργο αποκατάστασης της κύριας δημοτικής οδού στην Φαλαισία, με προϋπολογισμό 564,000 και με πίστωση από το 4ο ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Τέλος, εκτός ημερησίας διάταξης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό  για την κατασκευή του με προϋπολογισμό 1.700.00 ευρώ έργου συντήρησης της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Αθηνών και Κορίνθου Πατρών μέσα στα όρια της Π.Ε. Κορινθίας.

Περισσότερα Άρθρα

Διήμερη συνάντηση βεσπάκιδων στο Ναύπλιο

Το VESPA CLUB ACHAIAS συνδιοργάνωσε διήμερη συνάντηση στο Ναύπλιο με την συμμετοχή των ATHENS VESPA CLUB, VESPA CLUB NAFPLIO, VESPA CLUB KORINTHOS, VESPA CLUB KALAMATA και VESPA CLUB NAFPAKTOS. Η πανηγυρική συνάντηση περιλάμβανε συγκινητικές συναντήσεις χωρίς αγκαλιές, ρομαντικές παραθαλάσσιες διαδρομές, φωτογράφιση, καφεδάκια παραλιακά και ρομαντικά, φαγητό κατά βούληση, βεσποπορεία και έγινε την Κυριακή 14/6/2020 στο […]

Σε ποια τμήματα της χώρας μειώνεται ταχύτερα ο πληθυσμός – Οι νομοί που “γερνούν”

«Με βάση τα στοιχεία της πρόσφατης απογραφής (2021) το 50% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι συγκεντρωμένο στο 4,3% της επικράτειας και το 80% στο 25,2% (τo 1951 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 13,4% και 55,5%). Ταυτόχρονα το 2021 σε επίπεδο των Δημοτικών Ενοτήτων, 277 από τις 6.138 (δηλ. το μόλις το 4,5% του συνόλου τους) συγκεντρώνουν 80% του […]