18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: Το νομοσχέδιο της Ν. Δ. για τα εργασιακά ευνοεί την ασυδοσία και την εκμετάλλευση

Ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα εργασιακά στην Ολομέλεια της Βουλής επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την εργασία τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο έχουν ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του 90 και το προτεινόμενο σχέδιο νόμου δεν αποτελεί έκπληξη.
  • Δεν βρισκόμαστε μπροστά σε λανθασμένη μεταφορά ενωσιακού δικαίου ή κακότεχνη διατύπωση αλλά σε μία συνειδητή επιλογή.
  • Ολοένα και μεγαλύτερη απομείωση εργασιακών δικαιωμάτων με κατάργηση προστατευτικών νομοθετικών ρυθμίσεων και θέσπιση περιορισμών που ακυρώνουν συνταγματικές διατάξεις προς όφελος της ευελιξίας και της μεγαλύτερης κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
  • Παρότι, προσπαθήσατε να εκβιάσετε την κοινοβουλευτική συναίνεση στριμώχνοντας στα 129 άρθρα του δύο ευρωπαϊκές οδηγίες για την βία και την παρενόχληση στην αγορά εργασίας και για την επέκταση των γονεϊκών αδειών, που θα έπρεπε να είχαν ενσωματωθεί στο εθνικό μας δίκαιο εδώ και καιρό, δεν πετύχατε τον στόχο σας.
  • Οι εργασιακές ρυθμίσεις δικής σας εμπνεύσεως -που είναι και ο πυρήνας του νομοσχεδίου- βρίσκονται μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων, μακριά από την πρακτική που εφαρμόζεται στα ανεπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη και μακριά από τις πραγματικές απαιτήσεις της αγοράς.
  • Η κυβέρνηση εισάγει ένα νομοσχέδιο που φανερώνει απροκάλυπτα τα τοξικά της σχέδια και την ταξική της κατεύθυνση. Δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εργασίας, αλλά ούτε και της πραγματικής οικονομίας.
  • Απάντηση στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας είναι μόνο η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, η σταθερή εργασιακή νομοθεσία, ο έλεγχος των εργοδοτών και η εκ βάθρων αλλαγή εργασιακής και εργοδοτικής κουλτούρας. Αυτό το πέτυχε μόνο ο Αντρέας Παπανδρέου το 1981.

 

Δείτε εδώ το βίντεο:

https://youtu.be/aSAes_dvKu8

 

Περισσότερα Άρθρα

Η Απόδοση του Πάσχα στην Νέα Κίο

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης τελέσθηκε  Ιερά Αναστάσιμη Αγρυπνία από τους Ιερείς π. Δημοσθένη και π. Ηλία Γάτσιο.   Με την Αναστάσιμη Αγρυπνία της Αποδόσεως της εορτής δίνεται ή ευκαιρία σε όλους να εορταστεί με λαμπρότητα και ιεροπρεπώς ο Όρθρος και ή Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως, καθώς οι λατρευτικές εκδηλώσεις ψάλλονται πανηγυρικώς όπως ακριβώς […]

Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο Άντριαν Πέιν

Νεκρός σε ηλικία 31 ετών βρέθηκε ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, Άντριαν Πέιν. Την είδηση μετέδωσε στο Twitter o ρεπόρτερ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στο οποίο φοιτούσε ο Αμερικάνος καλαθοσφαιριστής. Ο άτυχος μπασκετμπολίστας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη 1:30 τα ξημερώματα στην Έγκρετ Σόρς Ντράιβ, προάστιο της πόλης της Φλόριντα, ενώ ο ύποπτος έμεινε στον τόπο του εγκλήματος […]