18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αγιασμός στον Άγιο Λουκά Ναυπλίου για τους εργαζόμενους στην Υγεία

Στα πλαίσια των εορτασμών για τη μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Αργολίδα, στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου στα Λευκάκια Ναυπλίου την Κυριακή 13 Ιουνίου τελέστηκε η ακολουθία του εσπερινού και ο Αγιασμός για τους εργαζομένους στις υπηρεσίες υγείας από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.

Ακολούθησε ομιλία με θέμα: “Covid -19: Μέσα από τα μάτια ενός Γιατρού και Ασθενούς”. Ομιλητής ήταν ο Περικλής Παναγής, Ιατρός ~Πνευμονολόγος επιμελητής Γ.Ν Τρικάλων.

Στον εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός και η πολιτευτής Ε. Παναγιωτοπούλου.

Ο ναός του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο ,φτιάχτηκε εξολοκλήρου με δαπάνες της οικογενείας Σαουλίδη ,Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Κάτω από το ναό βρίσκεται μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του.

Χτισμένος στην περιοχή Κριθαράκι Λευκακίων Ναυπλίου, αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης Ρωσικής και Ελληνικής τέχνης. Στις 27 Απριλίου 2014 μπήκε ὁ θεμέλιος λίθος.

Ὁ Ναός αποπερατώθηκε την άνοιξη του 2017.

Περισσότερα Άρθρα

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το χθεσινό τροχαίο: Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου

Χθες (19.7.2021) το πρωί, στο 3ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Ναυπλίου-Τολού, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 19χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός και επέβαινε 34χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 34χρονης και τον τραυματισμό των ανωτέρω οδηγών. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου.

Ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σήμερα Σάββατο 6 Ιουνίου 2021. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως σταδιακά και από τα δυτικά προς ανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρων, ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα υπάρχει για τα ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί […]