14 °C Argos, GR
1 Μαρτίου 2024

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Μη ξεχνάτε ποτέ ότι είστε ήδη νικητές!

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη μάχη που ξεκινά τη Δευτέρα για τα ΓΕΛ και την Τρίτη για τα ΕΠΑΛ. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα δεν πρέπει να ξεχνάτε ούτε τώρα ούτε ποτέ στη ζωή σας, ότι είστε ήδη νικητές!

Είστε μια γενιά νέων ανθρώπων που υφίσταται εδώ και 2 σχολικά έτη, τις συνέπειες της πανδημίας και της προκλητικής άρνησης της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να λάβουν μέτρα ώστε το πρωί να βρίσκεστε στο φυσικό σας χώρο-τη σχολική αίθουσα-και όχι στη μοναξιά της οθόνης ενός υπολογιστή, για όσες και όσους είχαν την οικονομική δυνατότητα να έχουν τις τεχνικές αυτές υποδομές. Την ίδια στιγμή με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πετάξει εκτός των Πανεπιστημίων πάνω από 25 χιλιάδες μαθητές. Τόσο πολύ νοιάζεται για τη νέα γενιά μετά από 2 χρόνια πανδημίας.

Mε τους μεγαλειώδεις αγώνες σας, δώσατε ένα καλό μάθημα στην κυβέρνηση που σας κατασυκοφάντησε, σας χτύπησε με τα ΜΑΤ. Αποδείξατε ότι είναι μονόδρομος ο αγώνας για τη γνώση αλλά και για τη ζωή.

Την ώρα που εσείς θα γράφετε εξετάσεις θα συζητείται στην ελληνική Βουλή ένα κατάπτυστο νομοθετικό τερατούργημα και χιλιάδες εργαζόμενοι θα διαδηλώνουν εναντίον του. Ένα νομοσχέδιο που πίσω από τον ωραίο αλλά εντελώς ψευδεπίγραφο τίτλο “για την προστασία της εργασίας” κρύβει ό,τι πιο σάπιο και αντιδραστικό (κατάργηση 8ωρου, χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και της συλλογικής διαπραγμάτευσης, γενίκευση της εργασίας τις Κυριακές, διευκόλυνση απολύσεων κ.α.) για το παρόν και το μέλλον κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου, για τους γονείς σας, για τους συγγενείς σας, για τα μεγάλα αδέλφια σας και φυσικά για σας που θα είστε η αυριανή εργατική τάξη της χώρας μας.

Να θυμάστε ότι η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας για το καλύτερο. Επενδύστε σε όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες και όλα αυτά δεμένα με την ανθρωπιά, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος του δρόμου. Είναι ένας σταθμός που, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα πρέπει να αποτελέσει βάση για νέους στόχους και διεκδικήσεις.

Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους!

 

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης : Ο dealer των ασφαλιστικών εταιρειών

Δυο μέρες μετά την επέλαση του «Ιανού» κι ενώ ήμουν στην εκπομπή και σχολιάζαμε τις τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις, είχα την φαεινή ιδέα να κάνω μια πρόταση στον τηλεοπτικό αέρα. «Τώρα που η κλιματική αλλαγή θα φέρνει όλο και πιο συχνά φυσικές καταστροφές, καλά θα κάνουμε όλοι να ασφαλίσουμε την περιουσία μας.» Τι […]

Ο Μπαχτσελί οργανώνει πορεία στη Σμύρνη για τα… Δωδεκάνησα!

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανακοίνωσε πως θα οργανώσει πορεία για τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. «Tα Δωδεκάνησα πάρθηκαν από τα χέρι μας με άδικο τρόπο. Το καθεστώς τους θα πρέπει να επανεξεταστεί. Η Τουρκία έχει δικαιώματα, έχει λόγο, έχει αναμνήσεις, έχει στοιχεία που δεν μπορούν να εξαφανιστούν. […]