26 °C Argos, GR
23 Μαΐου 2022

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Μη ξεχνάτε ποτέ ότι είστε ήδη νικητές!

Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη μάχη που ξεκινά τη Δευτέρα για τα ΓΕΛ και την Τρίτη για τα ΕΠΑΛ. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα δεν πρέπει να ξεχνάτε ούτε τώρα ούτε ποτέ στη ζωή σας, ότι είστε ήδη νικητές!

Είστε μια γενιά νέων ανθρώπων που υφίσταται εδώ και 2 σχολικά έτη, τις συνέπειες της πανδημίας και της προκλητικής άρνησης της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να λάβουν μέτρα ώστε το πρωί να βρίσκεστε στο φυσικό σας χώρο-τη σχολική αίθουσα-και όχι στη μοναξιά της οθόνης ενός υπολογιστή, για όσες και όσους είχαν την οικονομική δυνατότητα να έχουν τις τεχνικές αυτές υποδομές. Την ίδια στιγμή με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πετάξει εκτός των Πανεπιστημίων πάνω από 25 χιλιάδες μαθητές. Τόσο πολύ νοιάζεται για τη νέα γενιά μετά από 2 χρόνια πανδημίας.

[hfe_template id='397365']

Mε τους μεγαλειώδεις αγώνες σας, δώσατε ένα καλό μάθημα στην κυβέρνηση που σας κατασυκοφάντησε, σας χτύπησε με τα ΜΑΤ. Αποδείξατε ότι είναι μονόδρομος ο αγώνας για τη γνώση αλλά και για τη ζωή.

Την ώρα που εσείς θα γράφετε εξετάσεις θα συζητείται στην ελληνική Βουλή ένα κατάπτυστο νομοθετικό τερατούργημα και χιλιάδες εργαζόμενοι θα διαδηλώνουν εναντίον του. Ένα νομοσχέδιο που πίσω από τον ωραίο αλλά εντελώς ψευδεπίγραφο τίτλο “για την προστασία της εργασίας” κρύβει ό,τι πιο σάπιο και αντιδραστικό (κατάργηση 8ωρου, χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και της συλλογικής διαπραγμάτευσης, γενίκευση της εργασίας τις Κυριακές, διευκόλυνση απολύσεων κ.α.) για το παρόν και το μέλλον κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου, για τους γονείς σας, για τους συγγενείς σας, για τα μεγάλα αδέλφια σας και φυσικά για σας που θα είστε η αυριανή εργατική τάξη της χώρας μας.

Να θυμάστε ότι η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας για το καλύτερο. Επενδύστε σε όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες και όλα αυτά δεμένα με την ανθρωπιά, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος του δρόμου. Είναι ένας σταθμός που, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα πρέπει να αποτελέσει βάση για νέους στόχους και διεκδικήσεις.

Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους!

 

Περισσότερα Άρθρα

Aλλαγή στην αποτύπωση ορίων οικισμού στην Παραλία της Κάντιας  

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων μετά και την εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έδωσε οριστική λύση στη διόρθωση σφαλμάτων στα όρια του οικισμού της παραλίας της Κάντιας σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα με ορθοφωτοχάρτη του Ελληνικού Κτηματολογίου κλίμακας 1:1000. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος δήλωσε σχετικά: «Σήμερα δίνεται λύση σε ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα […]

Η βασίλισα Ελισάβετ ακυρώνει τις δημόσιες εμφανίσεις της λόγω κορωνοϊού

H βασίλισσα Ελισάβετ λόγω των εξελίξεων και για να προστατευθεί από τον κορωνοϊό, ακυρώνει όλες τις προσεχείς εμφανίσεις της. Η ίδια βρίσκεται στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, καθώς είναι 93 ετών και για τον λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα προσεκτική. [hfe_template id=’397365′] «Ως ένα λογικό προληπτικό μέτρο και για πρακτικούς λόγους, δεδομένων των συνθηκών, έγιναν αλλαγές […]

Follow by Email