19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Euro 2020 – Βόρεια Μακεδονία: Σάλος με την φανέλα της Εθνικής τους, λείπει το Βόρεια – Επιστολή της ΕΠΟ στην UEFA

Euro 2020: Σάλος έχει προκληθεί με την εμφάνιση της εθνικής Ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Στην τελική φάση της διοργάνωσης προκρίθηκε για πρώτη φορά η Βόρεια Μακεδονία, η οποία σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «Political» σκοπεύει να εισέλθει στα γήπεδα του Euro 2020 ως «Μακεδονία». euro-2020

Η φανέλα της Εθνικής τους

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη φανέλα της εθνικής ομάδας θα αναγράφεται μόνο το «Μακεδονία», χωρίς να υπάρχει το Βόρεια. Πρόκειται για μια κίνηση, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όπως είναι φυσικό, από την ελληνική πλευρά.

Έξαλλος ο Ζαγοράκης

Με δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95,5» ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro 2020.

«Πηγαίνω αμέσως στην UEFA. Πρόκειται για αδιανόητη πρόκληση. Η ΕΠΟ θα παρέμβει δυναμικά» ανέφερε χαρακτηριστικά Θοδωρής Ζαγοράκης στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Επιστολή της ΕΠΟ στην UEFA

Η ΕΠΟ δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση εκ μέρους της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής ομάδας του γειτονικού κρατιδίου στο EURO 2020.

Ως πρώτη αντίδραση, η Ελληνική Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή ενημέρωσης στην UEFA για το έμβλημα με την ένδειξη FFM (Football Federation of Macedonia) στη φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ, «οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας».

Η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας Μουάμεντ Σεϊντίνι σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση.

Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA».

ΠΗΓΗ: Ε.Τ.

Περισσότερα Άρθρα

Κύπελλο Αργολίδας: Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα: 1ος όμιλος: ΑΟ Χώνικα- Πανασιναϊκός 0-3 2ος όμιλος: Αστέρας Δρεπανιακός– Ατρόμητος Παναριτίου Ναυπλίου 1-0 3ος όμιλος: Αστέρας Μπόρσια- Παναργειακός 1-6 (80′ Γεώργας – 46′ Παιδάκης, 60′ Παπαϊωάννου, 66′ Φούντας, 70′ Ν. Τσίρος, 75′,85′ Βρόσγος) 4ος όμικος: Μέθανα– Ποσειδών Διδύμων 2-1 (3′ Λάμπρου, 67′ Βλάχος – 80′ Μπροδήμας, κόκκινη στο 31′ στον […]

Κάτοικος στη Νέα Κίο τύλιξε το σπίτι του με Ελληνική σημαία 140 τετραγωνικών μέτρων

Με μία τεράστια Ελληνική σημαία κάλυψε το σπίτι του ένας κάτοικος της Νέας Κίου. Η εν λόγω σημαία έχει ούτε λίγο ούτε πολύ μέγεθος 140 τετραγωνικά μέτρα!!! Την Σημαία τοποθέτησε στο σπίτι του ο Ιωάννης Αθανασόπουλος κάτοικος Νέας Κίου εν όψη της εορτής της 25ης Μαρτίου, ενώ διακόσμησε τα κάγκελα του σπιτιού του με πορτραίτα […]