15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Εξιχνιάστηκαν δεκαοκτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών στη Μεσσηνία και στην Ηλεία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου-Νέστορος και Κορώνης, δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων και αποπειρών αυτών σε οχήματα και οικίες, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας Μεσσηνίας καθώς και σε περιοχή της Ηλείας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, κατά το χρονικό διάστημα από την 9.5.2021 έως και την 1.6.2021, σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας Μεσσηνίας καθώς και σε περιοχή της Ηλείας, διέπραξαν συνολικά έντεκα (11) περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων και τρεις (3) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οχήματα καθώς και τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική του δράση είχε αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, παλαιά νομίσματα, είδη ρουχισμού, προσωπικά έγγραφα κ.ά., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -20.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ακόμη ένας 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος παρείχε συνδρομή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Περισσότερα Άρθρα

Ανακοινώθηκαν οι επιδοτήσεις Δεκεμβρίου για το ηλεκτρικό ρεύμα

Τις κρατικές επιδοτήσεις όσον αφορά τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για τον μήνα Δεκέμβριο ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (25/11) ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Αναλυτικά: Επιδότηση σε οικιακά τιμολόγια Για καταναλώσεις έως 500 kWh, η επιδότηση θα είναι 221 ευρώ/MWh. Αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Για κατανάλωση από 501-1.000 kWh, η επιδότηση είναι 171 ευρώ/MWh. Αν, […]

Υποδοχή των Αχράντων Παθών του Κυρίου στον Προφήτη Ηλία Τρίπολης

Η Τρίπολη υποδέχεται τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου, δηλαδή τμήματα από το Τίμιο Ξύλο του Σταυρού, τον Ακάνθινο Στέφανο, τη Χλαμύδα, τον Σπόγγο καθώς και πλεξίδα από τα μαλλιά του Τιμίου Προδρόμου, τα οποία φυλάσσονται στην Ι. Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις 18:00 στην είσοδο του Ι.Ν. […]