19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πιλοτικοί ψεκασμοί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πιλοτικοί ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει σε περιοχές της Περιφέρειας όπου ήδη έχει γίνει εκτίμηση του κινδύνου εκδήλωσης ελονοσίας από πληθυσμούς κουνουπιών, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοσδήποτε τέτοιος κίνδυνος μέχρι την διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Η εργασία αυτή γίνεται στο πλαίσιο δημιουργίας δομής ελέγχου και ανάπτυξης μηχανισμού επιτήρησης και επαγρύπνησης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, δεδομένης της πίεσης που έχει δεχτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε σχέση με ενδεχόμενη εμφάνιση κρουσμάτων ελονοσίας, σε περιοχές που ευνοούν την αναπαραγωγή ανωφελών κουνουπιών και ταυτόχρονα φιλοξενούν εργάτες γης, προερχόμενους από χώρες στις οποίες ενδημεί η ελονοσία.

Η εν λόγω δομή, προβαίνει σε εκτίμηση, διαχείριση και αντιμετώπιση του γένους ανωφελών κουνουπιών, διαβιβαστών της ελονοσίας σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας, με στόχο να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες μετάδοσης.

Συμμετέχουν καθημερινά συνεργεία υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων επιστημόνων, ελέγχοντας συστηματικά το σύνολο των φυσικών συστημάτων, καθώς και περιαστικά – αγροτικά συστήματα της Περιφέρειας και πραγματοποιώντας εφαρμογές, βάσει της επικινδυνότητας των περιοχών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Περισσότερα Άρθρα

ΝΑΥΠΛΙΟ.ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Στην παράταξη μας η Κατερίνα Κ. Κανελλοπούλου – Καλογεροπούλου

Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την υποψηφιότητα με την παράταξη μας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της Κατερίνας Κ. Κανελλοπούλου – Καλογεροπούλου, Ελεύθερη Επαγγελματίας με ειδίκευση στην Ηλεκτρολογία. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Επικεφαλής της παράταξης μας Δημήτρης Κωστούρος ανέφερε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που θα έχουμε μαζί μας την Κατερίνα, μία σκληρά εργαζόμενη μητέρα, η […]

Θανάσιμοι τραυματισμοί, κλοπές, ναρκωτικά, όπλα, συλλήψεις σε Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες (12.8.2020) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, 46χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου […]