13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Διοργάνωση ομαδικής έκθεσης Ζωγραφικής – Γλυπτικής από τον Δήμο Ναυπλιέων

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. συνδιοργανώνουν ομαδική έκθεση ζωγραφικής – γλυπτικής με το Σύλλογο «ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΜΩΡΑΪΤΕΣ» ΣΤΑΪΚΟΣ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟ 1822, το έτος 2022,στην αίθουσα του Βουλευτικού, στο πλαίσιο των 200 χρόνων της απελευθέρωσης του Ναυπλίου, αφιερωμένης στον εκπορθητή του Παλαμηδίου, τον Στάϊκο Σταϊκόπουλο.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από τον Σύλλογο, «ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΜΩΡΑΪΤΕΣ» ΣΤΑΪΚΟΣ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟ 1822, ο οποίος θα φέρει την παραδοσιακή φορεσιά  και τον οπλισμό της εποχής.

Απαραίτητη προϋπόθεση, για την συμμετοχή των καλλιτεχνών στην έκθεση  είναι το κάθε έργο να φέρει την μορφή του ήρωα Στάικου Σταϊκόπουλου μέσα από τις δράσεις της επανάστασης.

Ο κάθε καλλιτέχνης δύναται να παρουσιάσει έως δύο έργα, διαστάσεων 1.10εκ.Χ0.80εκ. – Θα οριστεί πενταμελής επιτροπή που θα αποτελείται από γνώστες της εικαστικής τέχνης, η οποία θα κρίνει τη συμμετοχή των έργων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. – Θα εκδοθεί έγχρωμος κατάλογος των έργων και θα δοθούν αναμνηστικοί έπαινοι στους συμμετέχοντες. – Τα έργα θα μπορούν να διατίθενται προς πώληση, εφόσον ο καλλιτέχνης το επιθυμεί. – Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν συμμετοχή έως την 31ηΔεκεμβρίου 2021 στέλνοντας φωτογραφία των έργων τους, ήτοι: τίτλο, διαστάσεις, τεχνική και βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΔΟΠΠΑΤ: doppat.nafplio@gmail.com. Πέραν αυτής της ημερομηνίας καμία συμμετοχή δεν γίνεται δεκτή. – Η παράδοση των έργων στον εκθεσιακό χώρο, καθώς και η παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης, γίνεται με ευθύνη και δαπάνη των καλλιτεχνών σε χρόνο που θα οριστεί από τους διοργανωτές.

 

Περισσότερα Άρθρα

Πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα για έργα στην Π.Ε. Αργολίδας

Ευρεία πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα με σκοπό την επιτάχυνση της υλοποίησης των Συγχρηματοδοτούμενων Έργων του ΕΣΠΑ για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» 2014-2020 που αφορούν στην Π.Ε. Αργολίδας. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα έργα και συμφωνήθηκαν τα εξής: η διερεύνηση των παραγόντων που συμβάλλουν σε καθυστερήσεις η λήψη των κατάλληλων μέτρων προκειμένου να μην απολεσθεί πολύτιμος […]