19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: Όλοι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιούνη

Με το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη η κυβέρνηση της ΝΔ και κεφάλαιο έρχονται να λεηλατήσουν ό,τι απέμεινε όρθιο από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Με το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη καταργεί το 8ωρο, που ισχύει στη χώρα μας εδώ και 101 χρόνια, επιβάλλει 50 ώρες εργασίας την εβδομάδα (10 ώρες την ημέρα δηλαδή) μέσω ατομικής σύμβασης, την οποία θα υπογράφει ο ανυπεράσπιστος εργαζόμενος με την πανίσχυρη εργοδοσία, καταργώντας την υπερωριακή αμοιβή και συμψηφίζοντας τον παραπάνω χρόνο εργασίας με μειωμένο ωράριο, ρεπό ή μέρες άδειας, τον οποίο ο εργαζόμενος θα παίρνει όταν και όποτε του επιτρέπουν οι «ανάγκες» της επιχείρησης.

Καταργεί την Κυριακάτικη αργία σε 31 κλάδους, μειώνει την αμοιβή των υπερωριών, απελευθερώνει τις απολύσεις, παρεμβαίνει στη συνδικαλιστική οργάνωση και υπονομεύει την απεργία.

Αυτές και πολλές άλλες επώδυνες για τους εργαζόμενους ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο. Πρόκειται για την πιο σφοδρή επίθεση μετά τη μεταπολίτευση και νομοσχέδιο Χατζηδάκη περάσει, τίποτε δε θα είναι το ίδιο στο εργασιακό και συνδικαλιστικό τοπίο στη χώρα μας.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» καλεί τους εργαζομένους, νέους, άνεργους, συνταξιούχους, να συμμετέχουν στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 10 Ιούνη σε κάθε Νομό  στην Πελοπόννησο με αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Η Γραμματεία της Α.Σ.Π.

Περισσότερα Άρθρα

ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ: Πρόγραμμα ενημερωτικών δράσεων

Στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα εξαρτήσεων η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Πελοποννήσου του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ με έδρα το Ναύπλιο προγραμματίζει ενημερωτικές δράσεις για το διάστημα από 30/06/2021 έως 07/07/2021 ως εξής :  Τετάρτη 30/06/2021: Άργος, Αργολίδας Πλατεία Δικαστηρίων (έναντι λαϊκής αγοράς) 10.00-13.00  Δευτέρα 05/07/2021 : Κρανίδι, Αργολίδας Κεντρική Πλατεία […]

Παρουσίαση του βιβλίου του Θάνου Κονδύλη «Η Δούκισσα της Πλακεντίας»

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός, ο Πολυχώρος Πολιτισμού «Φουγάρο» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας παρουσιάζουν το τελευταίο βιβλίο του καταξιωμένου συγγραφέα κ. Θάνου Κονδύλη «Η Δούκισσα της Πλακεντίας». Για το βιβλίο   «Είμαι η Δούκισσα της Πλακεντίας, η Σοφί ντε Μαρμπουά-Λεμπρέν. Τον έρωτα τον γνώρισα πολύ καλά μόνο στη χώρα που σημάδεψε τη ζωή μου, την Ελλάδα. […]