3 °C Argos, GR
25 Ιανουαρίου 2022

9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης: Συζήτηση με θέμα την κλιματική κρίση και την αειφόρο ανάπτυξη

Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος σήμερα και με αφορμή αυτό, έγινε μια πολύ σημαντική συζήτηση στο 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης με θέμα την κλιματική κρίση και την αειφόρο ανάπτυξη. Στην συζήτηση που συντόνισε η Δημοσιογράφος Σάρα Σιαμπλή πήραν μέρος διακεκριμένοι φορείς καθηγητές και επιστήμονες εκφράζοντας τις απόψεις τους και προτείνοντας λύσεις για την επόμενη μέρα.

Η βιοποικιλότητα μαζί με το φυσικό της κεφάλαιο αποτελούν κομμάτι που αν το χειριστούμε σωστά μπορούμε να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αναφέρθηκε στην αρχή της συζήτησης όπως επίσης ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι στο επίκεντρο. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να πιεστούν και τα χρήματα να πάνε στην σωστή μερια . Οι επενδύσεις δηλαδή θα πρέπει να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας αναφέρθηκε όπως επίσης και ότι τα ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια εστιάζουν στη αειφορία. Ο κος Ζερεφός τόνισε ότι οι πηγές ενέργειας που υπάρχουν στο περιβάλλον είναι τεράστιες και ότι η τεχνολογία υπάρχει άρα θα πρέπει να υπάρχει και η βούληση και η Παιδεία. Σπουδαίο ρόλο θα παίξει ο κλιματικό νόμος που συζητείτε στο υπουργείο περιβάλλοντος .

Την ενότητα της κλιματικής κρίσης έκλεισε με one to one συζήτηση με την Δημοσιογράφο ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλική οικονομίας κος Γιώργος Κρεμλής.

Στη συζήτηση συμμετείχαν, ο Πρέσβης Sergio Piazzi Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών Παναγιώτης Δημόπυλος ο CEO WWF GREECE Δημήτρης Καραβέλλας η Φοίβη Κουντούρη Καθηγήτρια Οικονομικών ο Πρόεδρος τμήματος Γεωργία, αγροτική ανάπτυξη,περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Peter Schmidt και ο Επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας στην Ακαδημία Αθηνών Χρήστος Ζερεφός.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις ΕΔΩ

———————————————————————————————-

Το Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης διοργανώνεται με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2013 από την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, την αρχαιότερη εφημερίδα που τυπώνεται και κυκλοφορεί σήμερα στην Ελλάδα, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ακαδημαϊκοί, ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσωπικότητες κύρους από την οικονομική, την επιχειρηματική κοινότητα και από την Κοινωνία των Πολιτών συναντώνται κάθε χρόνο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Περιφερειακής Ελλάδας.

Ως εξέλιξη του διαλόγου που λαμβάνει χώρα τα προηγούμενα χρόνια και με στόχο τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, η θεματολογία του συνεδρίου, στενά συνυφασμένη με το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνει υπόψη τις ιλιγγιώδες ανατροπές που επέφερε σε όλο τον κόσμο η πανδημία του COVID-19.

 

Περισσότερα Άρθρα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΟΣ: Θέτω την υποψηφιότητά μου με τη παράταξη του Δημήτρη Κωστούρου «Ναύπλιο – Επόμενη Μέρα»

  Ονομάζομαι Μπούνος Ιωάννης του Γεωργίου Μπούνου και της Μαγδαληνής Τσιτσοπούλου, γεννηθείς την 1η Δεκεμβρίου του έτους 1986. Κατάγομαι από την Τοπική Κοινότητα Παναρητίου, ενώ μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης στην πόλη του Ναυπλίου. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google […]

Έντονη δυσαρέσκεια από τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας για την μείωση των ορίων συνταγογράφησης

Έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία εκφράζεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας για την αντιεπιστημονική και αυθαίρετη μείωση των ορίων συνταγογράφησης των φαρμακευτικών ουσιών. Τα κριτήρια είναι γεωγραφικά και οικονομικά με στόχο τη μείωση των δαπανών, χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη τα επιστημονικά κριτήρια της συνταγογράφησης και οι ανάγκες των ασθενών. Γιατί γιατροί ίδιας ειδικότητας που βρίσκονται […]

Follow by Email