18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Ιταλία: Αυτοκτόνησε 20χρονος ποδοσφαιριστής

Δεν άντεξε τη ρατσιστική κακοποίηση που υφίστατο επί χρόνια και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του συγκλονίζοντας την Ιταλία. Ο 20χρονος Σεΐντ Βισίν, ποδοσφαιριστής που είχε παίξει στις ομάδες νέων της Μίλαν και της Μπενεβέντο, αυτοκτόνησε στο σπίτι του σε περιοχή του Σαλέρνο, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα.

Σε μία σπαρακτική επιστολή που είχε γράψει ο νεαρός ποδοσφαιριστής, έλεγε ότι ο ρατσισμός που είχε υποστεί τον κατέστρεψε. “Όπου πάω, αισθάνομαι το βάρος της δυσπιστίας των ανθρώπων, αηδιασμένα και φοβισμένα βλέμματα πέφτουν πάνω μου. Δεν είμαι μετανάστης (…) θυμάμαι ότι όλοι με αγαπούσαν… Κατάφερα να βρω μια δουλειά που έπρεπε να αφήσω επειδή πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, δεν ήθελαν να τους εξυπηρετώ, λες και δεν αισθανόμουν ήδη άβολα. Με κατηγορούσαν επειδή πολλοί νεαροί Ιταλοί (λευκοί) δεν μπορούσαν να βρουν δουλειές. Κάτι άλλαξε μέσα μου, σαν να ντρέπομαι που είμαι μαύρος”. Ο Βισίν είχε ρίζες από την Αιθιοπία. Μετανάστευσε στην Ιταλία όταν ήταν επτά ετών και τον φρόντισε ένα ζευγάρι από τη Νοτσέρα Ινφεριόρε προτού μετακομίσει στο Μιλάνο, όπου έπαιξε για τις μικρότερες κατηγορίες των ροσονέρι. Αφού δοκίμασε την τύχη του στη Μίλαν και την Μπενεβέντο ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο σάλας και πήγε στην Atletico Vitalica, ομάδα της Serie D.

Περισσότερα Άρθρα

Ανάσταση στο Άργος με πολλά βεγγαλικά

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως στον καθεδρικό Ιερό ναό του Αγίου Πέτρου στην πόλη του Άργους, το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου 2021. Την Αναστάσιμη ακολουθία και την θεία λειτουργία,τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, όταν  ο επίσκοπος έψελνε το Χριστός Ανέστη, ο ουρανός φωτίστηκε από τα  πολύχρωμα Βεγγαλικά, […]