20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορoνοϊός: Διασωληνώθηκε ο Εφραίμ

Δραματική τροπή πήρε η πορεία της υγείας του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, καθώς επιδεινώθηκε η υγεία του, με συνέπεια να διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Ο ηγούμενος δεν είχε εμβολιαστεί κατά του covid-19 και την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε θετικός σε κορoνοϊό και εισήχθη εκτάκτως με αεροδιακομιδή στον Ευαγγελισμό και συγκεκριμένα στην ειδική μονάδα για covid-19 του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωσή της την ίδια ημέρα, η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την προηγούμενη Παρασκευή 21 Μαΐου, ο Γέροντας Εφραίμ διαγνώστηκε θετικός στον COVID-19. Συναφώς πέρασαν από επανειλημμένους ελέγχους και όλοι οι αδελφοί της Μονής».

Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και οι επόμενες 2-3 ημέρες θεωρούνται πολύ κρίσιμες, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 αναμένονται νεφώσεις στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, με τοπικές βροχές που γρήγορα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία […]

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή

Το τελευταίο διάστημα όλοι γινόμαστε αποδέκτες των ελλείψεων φαρμάκων που αποδίδονται στη μεγάλη έξαρση των ιώσεων, στην παγκόσμια κρίση παραγωγής σκευασμάτων, στη μειωμένη τροφοδότηση της ελληνικής αγοράς καθώς και στις παράλληλες εξαγωγές. Το μέτρο της διάθεσης ορισμένων κατηγοριών φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή αποτελεί ωστόσο ένα από τα νέα μέτρα στα οποία προχώρησε ο Υπουργός Υγείας, με σκοπό την […]