26 °C Argos, GR
28 Μαΐου 2022

Γιάννα Αγγελοπούλου: Εμείς οι Έλληνες όταν θέλουμε μπορούμε

Με την φράση εμείς οι Έλληνες όταν θέλουμε μπορούμε ξεκίνησε την ομιλία της στο 9ο συνέδριο περιφερειακής ανάπτυξης η πρόεδρος της επιτροπής Ελλάδα 1821-2021 κα Γιάννα Αγγελοπούλου που συντόνισε ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Έλις.

Η κα Αγγελοπούλου τόνισε ότι για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι όταν είμαστε ενωμένοι πάντα πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Η Ελλάδα γιορτάζει το πέρασμα στον τρίτο αιώνα και το πετυχαίνουμε με συλλογική συνείδηση και Εθνική ενσυναίσθηση των Ελλήνων εντός και εκτός Ελλάδας όπως  είπε.

Αναφορικά με την δράση της επιτροπής την περίοδο της πανδημίας τόνισε ότι η ομάδα της που αποτελείτε από 45 άτομα κατάφερε να αλλάξει και να εναρμονιστεί  με τις συνθήκες της πανδημίας γιατί οι Έλληνες βρίσκουν πάντα τρόπους να δημιουργούν όσα έχουν στο μυαλό τους. Δεν θέλουμε αυτή τη φορά είπε να χαθεί τίποτα γι αυτό και θα ιδρύσουμε ένα Ινστιτούτο Τεχνητής Νοημοσύνης που θα το στήσουν οι γκουρού της Ελλάδος, για να μπορούν να σπουδάζουν εδώ όλοι οι καλοί και να μην φεύγουν έξω.

[hfe_template id='397365']

Εκτενή αναφορά έκανε στις δράσεις των φορέων και κατοίκων της Πελοποννήσου αλλά και των συνολικά 442 εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα και όλα αυτά με την βοήθεια των χορηγών και των εθελοντών  όπως τόνισε. Γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε η υπεραξία που είχαμε δεν αξιοποιήθηκε από την πολιτεία.

Κλείνοντας την ομιλία της άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο  η δράση της επιτροπής να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά για να ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής όποτε κρίνεται αναγκαίο.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις ΕΔΩ

———————————————————————————————-

Το Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης διοργανώνεται με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2013 από την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, την αρχαιότερη εφημερίδα που τυπώνεται και κυκλοφορεί σήμερα στην Ελλάδα, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ακαδημαϊκοί, ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσωπικότητες κύρους από την οικονομική, την επιχειρηματική κοινότητα και από την Κοινωνία των Πολιτών συναντώνται κάθε χρόνο στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Περιφερειακής Ελλάδας.

Ως εξέλιξη του διαλόγου που λαμβάνει χώρα τα προηγούμενα χρόνια και με στόχο τη χάραξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, η θεματολογία του συνεδρίου, στενά συνυφασμένη με το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνει υπόψη τις ιλιγγιώδες ανατροπές που επέφερε σε όλο τον κόσμο η πανδημία του COVID-19.

Περισσότερα Άρθρα

Παναγιώτης Ραφαήλ: Χριστούγεννα στο σπίτι του με την οικογένειά του

Χριστούγεννα με την οικογένειά του απολαμβάνει ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ στο σπίτι του στη Χαλκίδα,  αφήνοντας πίσω την περιπέτεια με την υγεία του. «Ο Παναγιωτάκης μας έχει δει μεγάλη βελτίωση από τη θεραπεία που έλαβε στην Αμερική. Στέκεται όρθιος πλέον και το αναπνευστικό του έχει φτιάξει», ανέφερε ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στο Mega. «Έχουμε […]

Follow by Email