fbpx
14 °C Argos, GR
3 Δεκεμβρίου 2023

Αναβάθμιση της πίστας Motocross στη Μεγαλόπολη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, για την αναβάθμιση της πίστας Motocross στη Μεγαλόπολη, εν όψει και της διεξαγωγής εκεί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross Junior (30 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2021), θα πραγματοποιήσει την προσεχή εβδομάδα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σκοπός της σύσκεψης η συνεργασία των τριών πλευρών για την διαμόρφωση της πίστας στη Μεγαλόπολη, πίστα με διεθνείς περγαμηνές και βραβεύσεις στο παρελθόν, ώστε να μπορεί στο άμεσο μέλλον να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες Motocross,ακόμα μεγαλύτερων προδιαγραφών και εμβέλειας, εξυπηρετώντας απολύτως τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές οδηγικής ασφάλειας.

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotocrossJunior 2021 είναι μια σπουδαία διοργάνωση, αλλά είναι και μια ευκαιρία. Ευκαιρία, διότι ταιριάζει απόλυτα με το νέο αισιόδοξο μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας. Η χώρα μας γίνεται πόλος έλξης μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα, όπως εν προκειμένω στο πολύ εντυπωσιακό άθλημα του Motorsport, πόσο δε αφού αφορά και νεαρούς αναβάτες. Αγκαλιάζουμε αυτή την διοργάνωση διότι προσφέρει θέαμα και συντελεί στην προβολή της Ελλάδας», τονίζει ο κ. Αυγενάκης και καταδεικνύει ότι:

«Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για να αναδείξουμε το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται στις αθλητικές υποδομές μας, τις οποίες μετατρέπουμε σε σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις. Ενώνουμε, λοιπόν, τις δυνάμεις μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να δημιουργήσουμε ασφαλείς εγκαταστάσεις και για αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού, ξεκινώντας μάλιστα από την πίστα στην Μεγαλόπολη και όχι μόνο. 

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία, μαζί με την αθλητική ανάπτυξη, να προωθήσουμε το πολύ ευαίσθητο κοινωνικό μήνυμα της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς. Χώρες με υψηλά επίπεδα ενασχόλησης με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, βρίσκονται χαμηλά σε τροχαία ατυχήματα. Η οδική ασφάλεια συνδέεται άμεσα και με το Motorsport, ειδικότερα δε, όταν διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotocrossJunior, αφορούν κατά βάση νεαρές ηλικίες».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, υπογραμμίζει:

«Η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotocrossJunior 2021 στην Μεγαλόπολη αποτελεί γεγονός σπουδαίας σημασίας για την ιστορική πόλη, την Περιφέρειά μας και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η προοπτική, επίσης, η πίστα διεξαγωγής των αγώνων στη Μεγαλόπολη να γίνει άρτια τεχνικά με όλα εκείνα τα στοιχεία που επιβάλουν οι διεθνείς κανονισμοί, αποτελεί σπουδαία είδηση για την Μεγαλόπολη, και τη γενικότερη ανάπτυξή της.

Για όλα τα παραπάνω αξίζουν θερμές ευχαριστίες στον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, διότι η καθιέρωση της Μεγαλόπολης ως το εθνικό κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αποτελεί σπουδαία συμβολή στην αντιμετώπιση προβλημάτων που συνδέονται με την απολιγνιτοποίηση.

Τέλος, ευνόητο είναι πως η Περιφέρεια θα συμβάλει σε όλα τα επίπεδα και κυρίως οικονομικά για την πραγμάτωση αυτού του σχεδιασμού».

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotorsportJunior(ΜΧ) διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε έναν μόνο αγώνα με ιδιαίτερη αίγλη καθώς, εκτός του διαγωνισμού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και τα κράτη των αθλητών/τριών, μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών ομάδων τους.

Είναι μια σύγχρονη νεανική μοτοΟλυμπιάδα, η οποία προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές και αθλήτριες.

Μετέχουν αθλητές/τριες μοτοσυκλέτας σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες (10-12, 12-14, 13-17 ετών) και στο αμέσως προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 234 αγόρια και κορίτσια από 32 χώρες.

Η πρόεδρος της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΑΜΟΤΟΕ) Μαρία Τσεσμελή επισημαίνει:

«Η ΑΜΟΤΟΕ, με την έγκριση της FIM και μέσω των σωματείων της, ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης και ΑΡΗΣ Πεντέλης, φέρνει στην Ελλάδα ακόμα ένα μεγάλο γεγονός του Παγκόσμιου Μοτοσυκλετιστικού Αθλητισμού. Μετά τις άκρως επιτυχημένες διοργανώσεις, ΜΧ1-ΜΧ3 αλλά και αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro, θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε από 30 Ιουλίου-1 Αυγούστου 2021 τους μικρούς αθλητές από όλο τον κόσμο, που θα συμμετάσχουν στον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotocrossJunior, στην πίστα της Μεγαλόπολης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα δύο σωματεία μας, αλλά και όλους όσοι στηρίζουν αυτήν την τόσο σημαντική διοργάνωση για την χώρα μας και το άθλημά μας. Ιδιαιτέρως όμως θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που αγκάλιασε τόσο ζεστά αυτήν την προσπάθεια.

Σας περιμένουμε όλους, να θαυμάσετε τα μελλοντικά αστέρια του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού».

Ο Πρόεδρος του σωματείου «Άρης Πεντέλης», Στέλιος Χριστοδούλου, συνδιοργανωτής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την «ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης», είχε αναφέρει στην προ ημερών συνάντησή του με τον κ. Αυγενάκη πως «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και αισιόδοξος μετά την συζήτηση ουσίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Ο κ. Αυγενάκης αντιλαμβάνεται την ειδική αξία μιας παγκόσμιας διοργάνωσης νεανικού μοτοαθλητισμού και την αξία της στόχευσης στην νεολαία. Ειδική αξία για την Ελλάδα γενικότερα και την μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη ιδιαίτερα».

 

Περισσότερα Άρθρα

Έφθασαν στην Τουρκία οι πρώτες πτήσεις με την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια – Ευχαριστίες στο Twitter από Τούρκους χρήστες

Οι δυο πρώτες πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια από τις πέντε συνολικά που κατ΄αρχήν θα στείλει η Ελλάδα στην Τουρκία, έφθασαν τα ξημερώματα στα Άδανα. Την ελληνική βοήθεια συνόδευσαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου. Ο κ. Στυλιανίδης, επέστρεψε στη συνέχεια στην Ελλάδα, για να επιβλέψει την […]

Ευχαριστήρια επιστολή του Σπύρου Κατσίρη προς το Γεν. Νοσοκομείο Αργολίδας / Νοσοκομειακή Μονάδα Άργους

Με την παρούσα επιστολή θέλω να εκφράσω δημόσια τις θερμές μου ευχαριστίες στο προσωπικό του Γεν. Νοσοκομείου Αργολίδας / Νοσοκομειακή Μονάδα Άργους, για τη νοσηλεία μου και υποδειγματική φροντίδα κατά την επέμβαση χολυστεκτομής στην οποία υποβλήθηκα την 15η Σεπτεμβρίου 2021. Παρακαλώ ιδιαιτέρως εσάς, να μεταφέρετε τα συγχαρητήριά μου για την άριστη ιατρική κατάρτιση και τις […]