17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕΕΝΠ: ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου – Απεργία 3 Ιούνη

Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, στην Τρίπολη, στην Πλατεία Πετρινού, 10:30πμ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, για τα κέρδη των εργοδοτών κατεδαφίζονται κεκτημένα δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα από τους εργαζόμενους και μας γυρίζουν 100 χρόνια πίσω, στον εργασιακό μεσαίωνα αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως δούλους !

Η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο, επιβάλλοντας 10ωρη εργασία την ημέρα ΠΑΝΤΟΥ χωρίς πρόσθετη υπερωριακή αμοιβή, αυξάνει την υπερωριακή απασχόληση στις 150 ώρες που θα είναι φθηνότερες κατά 20%, καταργεί την Κυριακάτικη αργία, απελευθερώνονται οι απολύσεις, καταργείται το Σώμα Επιθεώρηση Εργασίας και εντείνεται η τηλεργασία για δουλειά χωρίς όρια, όποτε θέλει ο εργοδότης.

Για να μην υπάρχουν αντιδράσεις σ’ αυτή την αντεργατική λαίλαπα, το νομοσχέδιο βάζει νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και την απεργία που είναι τα όπλα των εργαζομένων, με το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η κυβέρνηση εμπαίζοντας τους εργαζόμενους λέει ότι αυτές οι αλλαγές «δίνουν δύναμη στον εργαζόμενο» ! Αλήθεια πόση δύναμη μπορεί να αισθάνεται κάποιος που δεν ξέρει πότε, πόσο, που και πως θα δουλέψει; Πόση δύναμη έχει ο εργαζόμενος όταν με 10 και 12 ώρες δουλειά τη μέρα κακοπληρωμένες δεν ξέρει πότε θα δει τα παιδιά του, την οικογένειά του, πότε θα ξεκουραστεί κι αν το λιγοστό εισόδημα μετά από τόσες ώρες εργασίας δεν του επιτρέπει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του;

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο γυρίζει το ρολόι της ιστορίας 100 χρόνια πίσω ! Για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ξηλώνονται οι κατακτήσεις των εργαζομένων. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν φέρει στη ζωή των εργαζομένων δεκάδες ελαστικές μορφές δουλειάς, έχουν στρατηγική συμφωνία στο ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως σύγχρονους σκλάβους χωρίς ζωή και προσωπικό χρόνο.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα και να  απαντήσουμε μαζικά και οργανωμένα ότι ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ !

Να δώσουμε τη μάχη για να μην περάσει η βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν. Για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και να φέρουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες. Για σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο, για επαναφορά των ΣΣΕ και κατάργηση όλων των νόμων που γενικεύουν τη δουλειά λάστιχο και πλήττουν το απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική δράση.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 3 Ιουνίου 2021, στην Τρίπολη, στην Πλατεία Πετρινού, 10:30πμ.

 

Το   ΔΣ

Περισσότερα Άρθρα

Πέτρος Τατούλης : «Ανοίγουμε μαζί με τους πολίτες νέους δρόμους για την Πελοπόννησο και τη χώρα»

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να δουλεύει για το σήμερα και το αύριο των Πελοποννησίων πολιτών. Συνεχίζουμε να εντατικοποιούμε την προσπάθειά μας σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα, προσφέροντας ελπίδα και προσδοκία στους πολίτες, ανοίγοντας παράλληλα νέους δρόμους για τη χώρα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου […]

Διάκριση για την Μαρία Κωνσταντοπούλου βιβλιοθηκονόμο στη Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου

Με αφετηρία την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2021 (2 Απριλίου) έως την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (23 Απριλίου) το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ διοργανώνουν δράσεις φιλαναγνωσίας με τίτλο «Η μουσική των λέξεων». Οι δράσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διαδικτυακό διαγωνισμό όπου μαθητές προσκαλούνται να εμπνευστούν από το μήνυμα της […]