34 °C Argos, GR
1 Ιουλίου 2022

Τάσος Λάμπρου: Ριζική αλλαγή πολιτικής στον τομέα ύδρευσης και αποχέτευσης

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ «ΤΑ ΕΡΓΑ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Α.ΤΡΙΤΣΗ», ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΚΑKΗ ΕΞΟΥΣΙΑ» ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ

 Θέλω να υπηρετώ τα αυτονόητο και την κοινή  λογική, αυτό προσπαθώ να μεταφέρω σε όλους τους συνομιλητές μου και φυσικά σε όλους τους δημότες μας που επικοινωνούμε,

*Αυτονόητο ότι στηρίζουμε με την ψήφο μας και με την παρουσία μας την προσπάθεια του δήμου, των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων να διεκδικήσουμε τεχνικά ,αναπτυξιακά, έργα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ», άρα χρειάζεται να κατατεθούν άρτιοι φάκελοι και να αξιολογηθούν θετικά οι προτάσεις μας .

[hfe_template id='397365']
  • Άρα αναμένουμε με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας και να κριθούν τόσο οι εξαγγελίες της πολιτείας όσο και η υλοποίηση αυτών σχετικά με μια δίκαιη κατανομή στους δήμους της χώρας, με παράλληλη ωρίμανση μελετών, καταγραφή δικαιωμάτων και υποχρεώσεων όλων των πλευρών.
  • Όταν παρεμβαίνουμε στα συλλογικά όργανα του δήμου και των επιχειρήσεων και τους τονίζουμε (ιδιαίτερα στο ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ) ότι αυτές οι αποφάσεις είναι παράνομες και καταχρηστικές, γιατί αποτελούν κατατμήσεις έργων και υπηρεσιών, είμαστε σίγουροι για την ορθότητα των επιχειρημάτων μας και απαιτούμε σεβασμό, να ακούνε τις ενστάσεις μας και τις παρατηρήσεις μας. Η δικαίωση ήρθε, μετά τη προσφυγή μας , το ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ την Δευτέρα 25 Μαΐου προχώρησε σε δυο ανακλήσεις αποφάσεων : α) απόφαση 122/2021: σχετικά με έγκριση τεχνικής έκθεσης 33/2021 παρακολούθηση ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης με ύψος δαπάνης 15.000.

Β) απόφαση 130/2021 ανάθεσης υπηρεσίας : χωματουργικών εργασιών ποσού 10.000 ευρώ μετά από παρέμβαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου που επιβεβαίωσε την ορθότητα της παρέμβασης μας. Είναι το δεύτερο κύμα ανακλήσεων που έγιναν με τις απαραίτητες παρεμβάσεις μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Εμείς ζητάμε το αυτονόητο, οι  διοικήσεις των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων να  σέβονται το δημοτικό χρήμα, να σταματήσουν οι κατατμήσεις έργων και εργασιών, και να μην γίνονται αλόγιστες δαπάνες.  Να προχωρήσουμε σε απαραίτητους πρόχειρους διαγωνισμούς εκεί που χρειάζονται με οικονομικό όφελος μέσω εκπτώσεων για την  δημοτική επιχείρηση και για τους δημότες.

  • Η θέση μου ήταν, είναι και θα είναι ότι η ΔΕΥΑΕΡ είναι μια προβληματική και ελλειμματική δημοτική επιχείρηση με τεράστια οικονομικά προβλήματα, που συνεχώς επιβαρύνει τους δημότες με επαναλαμβανόμενους, μη σωστούς λογαριασμούς, με τεράστια απόκλιση μεταξύ δαπανών και εσόδων. Γι’ αυτό δεν ψήφισα τον προϋπολογισμό του 2021, ούτε τις περιβόητες αναμορφώσεις του, που ήδη προέκυψαν και τις άλλες θα ακολουθήσουν αφού ο  προυπολογισμός του 2021 ήταν ο πιο προβληματικός όλων των εποχών αφού  μειωθήκαν τα έσοδα αυξήθηκαν τεράστια οι λειτουργικές δαπάνες…..
  • Μια είναι η θέση μου, ριζική αλλαγή πολιτικής στον τομέα ύδρευσης και αποχέτευσης, με μια σύγχρονη δημοτική υπηρεσία που θα υπηρετεί τους δημότες μας, τις ανάγκες τους, με λογοδοσία στο κυρίαρχο συλλογικό δημοκρατικό όργανο διοίκησης του δήμου το δημοτικό συμβούλιο.

Με εκτίμηση

Τάσος Λάμπρου

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Περισσότερα Άρθρα

Το Τάμα του Έθνους Αποχαιρετά το Ιστορικό 2021 και Υποδέχεται με ελπίδες το 2022

Το 2021 εἶναι Ἱστορικό διότι ἀποτελεῖ την 200ην ἐπέτειο τῆς Ἐθνικῆς μας Παλιγγενεσίας. Με λαχτάρα ἀναμέναμε το ἔτος αὐτό. Να πραγματοποιηθῇ το Τάμα τῶν ἡρώων τοῦ 21. [hfe_template id=’397365′] Τόννοι χαρτιοῦ και μελάνης καταναλώθηκαν. Και ὅμως. Ὅλα συζητήθηκαν και ἐρευνήθηκαν και για ὅλα ἀναζητήθηκαν λύσεις. ΜΟΝΟΝ για την πραγματοποίησιν τοῦ Τάματος τοῦ Κολοκοτρώνη σιγή ἰχθύος […]

Έρχεται το 1ο Διεθνές FORUM Διπλωματίας Καλαμάτας

Συνεχίζονται στο Δήμο Καλαμάτας οι επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Υλοποιώντας τον σχεδιασμό του, ο Δήμος διοργανώνει το 1ο Διεθνές FORUM Διπλωματίας Καλαμάτας με τίτλο «Η Καλαμάτα (23 Μαρτίου 1821) πρώτη απελεύθερη Πόλη του επαναστατημένου Ελληνισμού μέσα από το πρίσμα της Διεθνούς Διπλωματίας: 200 χρόνια […]

Follow by Email