19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Σοκάρουν τα μηνύματα του δασκάλου σε μαθήτριες Ε’ δημοτικού

«Θες να γευτείς τα χειλάκια μου…». Το παραπάνω είναι ένα μόνο από τα σοκαριστικά μηνύματα που είχε στείλει σε μία από τις τρεις μαθήτριες που παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω Διαδικτύου ο 48χρονος δάσκαλος δημοτικού σχολείου στη νοτιοανατολική Αττική.

Ο εκπαιδευτικός, που αφέθηκε χθες ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον ανακριτή, αρνήθηκε τις κατηγορίες. Δεν θα μπορεί πλέον να πλησιάσει τα κορίτσια της Ε’ Δημοτικού σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων ούτε να επικοινωνεί μαζί τους. Οι αστυνομικοί αναζητούν περισσότερες απαντήσεις στο laptop και το κινητό τηλέφωνο του 48χρονου δασκάλου, εξετάζοντας το ενδεχόμενο η αρρωστημένη δράση του να μην είχε περιοριστεί μόνο στα τρία κορίτσια.

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων με τα οποία παρενοχλούσε σεξουαλικά τις μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού ο 48χρονος προκαλεί αποστροφή. «Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις», «Αν ήμασταν διαφορετικές ηλικίες θα ήμασταν σίγουρα ζευγάρι», είναι μερικές μόνο από τις ανάρμοστες προτάσεις που έστελνε στα ανήλικα κορίτσια συνήθως μέσω Viber ή Skype. Σε μια άλλη σοκαριστική ανταλλαγή μηνυμάτων, ο δάσκαλος στέλνει στη μία 11χρονη: «Πάντως αν ήμουν στην ηλικία σου δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα έφτιαχνα μαζί σου». Το ανήλικο κορίτσι προσπαθεί να εκφράσει το ότι νιώθει άβολα απαντώντας χαρακτηριστικά: «Με κάνεις και ντρέπομαι, κύριε». Ο 48χρονος όμως δεν πτοείται και συνεχίζει γράφοντας στο επόμενο μήνυμα: «Αλήθεια σου λέω, θα ήσουν το κορίτσι μου».

Τα τρία κορίτσια βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν στους γονείς τους και να περιγράψουν τη δράση του δασκάλου. Εκείνοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τις Αρχές και ο άνδρας συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή. Ο 48χρονος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι συνομιλούσε με τις μαθήτριες για μαθήματα και ότι οι γονείς τους το γνώριζαν. «Μιλούσαμε την τελευταία εβδομάδα, στο πλαίσιο βελτίωσης των σχολικών τους επιδόσεων και της επίλυσης αποριών σχετικών με τα μαθήματα. Οι γονείς ήταν ενήμεροι και επικροτούσαν την επικοινωνία μας», ανέφερε.

Ενώπιον των δικαστικών αρχών, ο δάσκαλος δήλωσε σύμφωνα με πηγές ενώπιον του ανακριτή ότι «αυτό που έκανα ήταν να απαντήσω στα μηνύματα της μαθήτριάς μου. Το κορίτσι μού έκανε παράπονα για ένα αγόρι, για το οποίο έτρεφε αισθήματα. Της έκανα κομπλιμέντα για να της τονώσω το ηθικό. Ηταν λάθος μου. Η επικοινωνία μου με τα κορίτσια δεν συνάδει με τη σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή. Δεν είχα σκοπό να παρενοχλήσω τα κορίτσια. Ζητώ συγγνώμη από τις ίδιες και τις οικογένειές τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δάσκαλος είναι πατέρας δύο παιδιών, ενός αγοριού 13 ετών και ενός 11χρονου κοριτσιού, τα οποία μάλιστα πήγαιναν στο ίδιο δημοτικό σχολείο με τα τρία ανήλικα θύματα.

Σε βάρος του 48χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα: προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με τεχνολογικά μέσα και κατάχρηση ανηλίκων μέσω εξιστόρησης πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα. Σύμφωνα με το νόμο, εφόσον ο κατηγορούμενος δεν διενεργεί τις ασελγείς πράξεις, αλλά μόνο τις περιγράφει στο θύμα, δεν πρόκειται για κακούργημα. Όπως εξηγούν νομικοί, η ρύθμιση αυτή «δένει τα χέρια» των δικαστικών αρχών, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαταχθεί η προφυλάκιση κατηγορουμένου που κατηγορείται μόνο για πλημμελήματα. Με βάση τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν, ο 48χρονος δεν μπορεί να πλησιάζει τις μαθήτριες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων, ούτε να επικοινωνεί μαζί τους. Παράλληλα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ορίστηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα.

ΠΗΓΗ: Ε.Τ.

Περισσότερα Άρθρα

«Θεέ μου Μεγαλοδύναμε»: 20 Ρεμπέτικα με τον Γιώργο Μουσταΐρα

Με είκοσι ρεμπέτικα τραγούδια, κλασικά και σύγχρονα, κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρεία Next Records, το CD «Θεέ μου Μεγαλοδύναμε», όπου τραγουδά ο Γιώργος Μουσταΐρας. Με εξαιρετικές ενορχηστρώσεις – οι περισσότερες του Λυμπέρη Πιτουρά – και τα μπουζούκια του Νίκου Πετσάκου και του Θεόφιλου Μετασίδη. Στο CD περιέχεται και η ανεπανάληπτη επιτυχία «Θεέ μου Μεγαλοδύναμε», που […]

Πετράκος και Δρούγκας ζητούν να καλύψει η Περιφέρεια τα σχολικά γεύματα

Πετράκος και Δρούγκας ζητούν να καλύψει η Περιφέρεια τα σχολικά γεύματα Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη, Επειδή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από μία κυβέρνηση επιβολής ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αποδεικνύεται καθημερινά, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ότι δεν είναι κυβέρνηση των «αρίστων», που […]