19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Στίβος: Νέο ρεκόρ για τον Φραντζεσκάκη και κορυφαίος στην Ευρώπη

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Ρίψεων, Μανώλης Μανωλόπoυλος, που έγινε στην Τρίπολη.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη έστειλε τη σφύρα στα 76,85 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 76,78 μ. από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2020. Ο 21χρονος αθλητής πέρασε στην κορυφή της Ευρώπης στην κατηγορία Κ23 και στην 14η θέση φέτος στον κόσμο, στην κατηγορία των Ανδρών. Παράλληλα με τις εμφανίσεις του δείχνει πως σύντομα θα είναι σε θέση να κυνηγήσει το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι 77,50 μέτρα. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα της σφυροβολίας κατέλαβε ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 72,14 μ. και στην τρίτη ο Ιβάν Μενγκλεμπέη (ΟΣΦΠ) με 68,71 μέτρα. Ο Ορέστης Ντουσάκης μετά την επικράτηση του στη σφυροβολία Κ20 αγωνίστηκε και στην κατηγορία των Ανδρών, όπου ήταν τέταρτος με 68,44 μέτρα. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ με τη σφύρα Ανδρών, το οποίο ήταν 67,60 μ. από τους Διασυλλογικούς Αγώνες.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Τσίτσος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που φαίνεται άφησε πίσω του τα όποια προβλήματα τραυματισμών, που τον κράτησαν πίσω και γύρισε στις επιδόσεις του 2019. Ο νεαρός αθλητής στην τέταρτη βολή του έστειλε το ακόντιο στα 76,16 μ. (νωρίτερα είχε σημειώσει και 75,05 μ.) βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και πέτυχε την δεύτερη επίδοση της καριέρας του, πίσω από το 77,79 μ., που σημείωσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 του 2019. Ο 21χρονος έπιασε και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το οποίο ωστόσο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα, μετά την απόφαση των Νορβηγών να μην το διοργανώσουν, λόγω της πανδημίας. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε o Γιώργος Χριστακάκος (ΟΣΦΠ) με 70,42 μ. και την τρίτη ο Γιώργος Φωτεινόπουλος (Πανιώνιος) με 65,02 μέτρα.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης), που επικράτησε στη δισκοβολία με 58,94 μέτρα. Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαδόπουλου πέτυχε βελτίωσε το φετινό της 56,65 μ. και στους επόμενους αγώνες θα επιδιώξει προσπάθειες στα 60,00 μέτρα. Η Ανδρονίκη Λαδά (Κύπρος) ήταν δεύτερη με 54,91 μ. και η 19χρονη Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος) τρίτη με 50,64 μέτρα. Μάλιστα η αθλήτρια από την Χαλκιδική πέτυχε για δεύτερη φορά στην καριέρα της βολή πάνω από τα 50,00 μέτρα.

Στη δισκοβολία Ανδρών, η νίκη πήγε στον Κύπριο Χρήστο Γενέθλη με 59,19 μ., ενώ δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του Ραφαέλος Αντωνίου με 58,02 μέτρα. Ο Ιάσωνας Θανόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν τρίτος με 56,78 μ. και νέο φετινό ρεκόρ.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Κώστας Μπουζάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), που ήταν νικητής στη δισκοβολία Κ20 με 55,76 μ. επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει στο Ταλίν. Ο αθλητής έχει πετύχει φέτος 57,98 μ., επίδοση που αν επαναλάβει σε διοργάνωση όπου θα ισχύουν τα όρια, θα του δώσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι (όριο 57,00 μ.).

Το Φεστιβάλ Ρίψεων, “Μανώλης Μανωλόπουλος” παρακολούθησε και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που είχε την ευκαιρία να δει από κοντά εξαιρετικές επιδόσεις από αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών.

Νέα βελτίωση για Κοροσίδου, εξαιρετικός αγώνας στη σφυροβολία Ανδρών Κ20

Σε επιδόσεις που θα της δώσουν και πάλι το δικαίωμα συμμετοχής σε μεγάλες διοργανώσεις επιστρέφει με σταθερά βήματα η Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας). Η έμπειρη αθλήτρια της σφυροβολίας αναδείχθηκε σήμερα νικήτρια στο Φεστιβάλ Ρίψεων, Μανώλης Μανωλόπουλος, στην Τρίπολη, με καλύτερη προσπάθεια στα 65,64 μ. στην έκτη της βολή.

Η αθλήτρια του Κώστα Κοροσίδη σημείωσε βολή πάνω από τα 65,00 μ. για πρώτη φορά από το 2017 και πλέον βάζει πλώρη για το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 66,68 μ. από το 2016. Στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων) στον πρώτο της αγώνα στην Ελλάδα. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου έχει πετύχει φέτος 69,28 μ., επίδοση που θα κυνηγήσει να βελτιώσει στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Πολύ δυνατός αγώνας πραγματοποιήθηκε στη σφυροβολία Ανδρών Κ20, με τη νέα γενιά του αγωνίσματος να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις για τη συνέχεια. Ο Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) για δεύτερη φορά φέτος βρήκε στόχο πάνω από τα 77,00 μ. επικρατώντας των αντιπάλων του με 77,21 μ., επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό του 77,42 μ., που είναι ατομικό του ρεκόρ και όριο για το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Το όριο για τις ίδιες διοργανώσεις πέτυχε και ο Νικόλας Πολυχρονίου (ΑΕΚ), που μπορεί να ανήκει στην αμέσως μικρότερη κατηγορία, ωστόσο σημείωσε σήμερα 73,02 μ. και ξεπέρασε τον εαυτό του. Σταθερός στις μεγάλες βολές παρουσιάστηκε και ο Θοδωρής Ζιώγας (ΓΑΣ Νιγρίτας) που ήταν τρίτος με 72,04 μ., ενώ νέο ατομικό ρεκόρ και όριο για δύο διοργανώσεις (Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) πέτυχε ο Γιάννης Κορακίδης (ΓΣ Μανδρών), που ήταν τέταρτος με 70,99 μέτρα. Πλέον τα όρια για τις δύο διοργανώσεις έχουν τέσσερις αθλητές (Ντουσάκης, Ζιώγας, Πολυχρονίου, Κορακίδης), ωστόσο μόνο δύο θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ναϊρόμπι και τρεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ταλίν. Ο Ντουσάκης κατέχει την τέταρτη επίδοση φέτος στον κόσμο και ο Ζιώγας την έκτη.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Το ουράνιο τόξο ήρθε μετά την καταιγίδα στο Ναύπλιο

Σχεδόν χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού σήμερα το απόγευμα στο Ναύπλιο. Η καταιγίδα που ξέσπασε μπορεί να μην ήταν τόσο έντονη αλλά τα μαύρα σύννεφα και τα αστραπόβροντα θύμισαν χειμώνα. Αργότερα ο καιρός άνοιξε δίνοντας την σκυτάλη σε ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο που στόλισε τον ουρανό καταλήγοντας στη θάλασσα.

«Save your Hood»: Έδρασε στο Ναύπλιο και στο Κάστρο Λάρισας

Εθελοντές, της Πανελλαδικής δράσης «Save your Hood», του ΟΦΚΑΘ Βάσης Ναυπλίου και του Συλλόγου «Φίλοι του Υγροβιότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου» συνέλεξαν σήμερα μεγάλο όγκο σκουπιδιών σε δυο περιοχές της Αργολίδας. Στην πόλη του Ναυπλίου εθελοντές στην περιοχή του κυματοθραύστη γέμισαν με σκουπίδια 40 σακούλες μεγάλες, συγκέντρωσαν ρόδες από αυτοκίνητα  και μπάζα συνολικού όγκου 8.000 […]