13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τιμάται η επέτειος της ένδοξης μάχης των Δολιανών Κυνουρίας

Τιμάται η επέτειος της ένδοξης μάχης των Δολιανών Κυνουρίας

Τιμάται αυτό το Σαββατοκύριακο, 22 και 23 Μαΐου 2021, η επέτειος της ιστορικής μάχης των Δολιανών Κυνουρίας.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις, οργανώνει ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας.

Στις 7 σήμερα το απόγευμα, θα ψαλεί Επιμνημόσυνη Δέηση, στην προτομή του πρωταγωνιστή της μάχης, στα Άνω Δολιανά, Νικηταρά.

Συγχρόνως, θα γίνει και κατάθεση στεφάνου.

Αύριο Κυριακή, στις 7 το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Άνω Δολιανών, θα διεξαχθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Λουτσίτσας και αμέσως μετά, θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία.

Στη συνέχεια, στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων, θα πραγματοποιηθεί η Επιμνημόσυνη Δέηση.

Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, απ’ τον Παναγιώτη Μπουζιόπουλο, η κατάθεση των στεφάνων, η τήρηση του ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, θα οργανωθεί επίσκεψη και ξενάγηση στο περιβόητο Ταμπούρι του Νικηταρά.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν κάτω από συγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: Στους 212 οι νεκροί – Κατέληξε γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη

Ένας ακόμη θάνατος από κορονοϊό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (8/8) στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι μια 90χρονη η οποία νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πλέον οι νεκροί από τη νόσο στη χώρα μας, ανέρχονται σε 212. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Σαββάτου (8/8) ο […]

Με τεστ αντισωμάτων στο Ναύπλιο η επιστροφή των σχολικών καθαριστριών στις τάξεις

Τεστ αντισωμάτων πραγματοποίησε ο Δήμος Ναυπλιέων στις σχολικές καθαρίστριες στα πλαίσια της διασφάλισης της υγείας τους εν όψη της ανάληψης και πάλι των καθηκόντων τους στις σχολικές μονάδες το πρωί της Δευτέρας 11 Μαΐου Τα τεστ έγιναν στο Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου από τον ιατρό εργασίας του Δήμου Ναυπλιέων κ. Δημοβασίλη, παρουσία του Αντιδημάρχου […]