17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σχίνος: Μάχη με αναζωπυρώσεις -Ανησυχία για το μέτωπο σε Καλκάνι και στα Παπαγιαννέικα

Το καταστροφικό της έργο συνεχίζει η φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο, το βράδυ της Τετάρτης, με το μέτωπο να έχει φτάσει μέχρι τα Μέγαρα Αττικής.

Οι αναζωπυρώσεις σε ολόκληρο το πύρινο μέτωπο είναι συνεχείς, με το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής να δυσχεραίνει το ανάγλυφο της περιοχής. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο της φωτιάς και οι εστίες φωτιάς είναι πολλές και διάσπαρτες.

Αυτοψία στο μέτωπο της φωτιάς διενέργησε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Η φωτιά είναι σε ύφεση αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν δύο μέτωπα στο Καλκάνι και στα Παπαγιαννέικα που μας απασχολούν, λόγω του ανάγλυφου, καθώς υπάρχουν ρεματιές, από τις οποίες φοβόμαστε ότι η φωτιά μπορεί να φύγει», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Μας βοηθάει λίγο και το γεγονός ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει. Έχουμε να διαχειριστούμε μια τεράστια φωτιά, εξαιρετικά δύσκολη κι είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε την απώλεια οποιασδήποτε ζωής. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε. Οι καιρικές συνθήκες νομίζω δείχνουν ότι θα έχουμε πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Έχουμε προετοιμαστεί και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε δύσκολη κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στη μάχη επιχειρούν αυτή την ώρα 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Ολυμπος», ενώ από αέρος συνδράμουν 18 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.

Η φωτιά σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της με τις εικόνες να είναι αποκαρδιωτικές, ενώ η εικόνα από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο σοκάρει.

Περισσότερα Άρθρα

Ηλεία: Στον εισαγγελέα το πόρισμα για τον θάνατο της 27χρονης μετά τη γέννα

Παραδόθηκε την Πέμπτη στον εισαγγελέα το πόρισμα για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας που πέθανε μετά τον τοκετό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το πόρισμα περιλαμβάνει πλήρη ανάλυση των συνθηκών κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος και εισαγγελικές αρχές καλούνται πλέον να διερευνήσουν και να αποδώσουν τυχόν ευθύνες. Tο […]

ΔΕΗ: Απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας και εφαρμογή μέτρων πρόληψης

Οι τεχνικοί της ΔΕΗ συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα για την ενίσχυση του δικτύου, τη διόρθωση βλαβών και τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο της χώρας, ενώ όλοι οι Σταθμοί Παραγωγής βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Αυτό επισημαίνει η ΔΕΗ σε αποψινή ανακοίνωση με την οποία γνωτοποιεί επίσης ότι ενισχύει […]