19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Εορτάστηκε η επέτειος των 200 χρόνων από τη μάχη των Βερβένων Κυνουρίας

Εορτάστηκε η επέτειος των 200 χρόνων από τη μάχη των Βερβένων Κυνουρίας

Εορτάστηκε η επέτειος των 200 χρόνων από τη μάχη των Βερβένων Κυνουρίας. Σύμφωνα με υπενθύμιση του ίδιου του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργου Καμπύλη, η μάχη των Βερβένων εδραιώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για την κοινότητα των Βερβένων.

Στις 18 Μαΐου συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη μάχη που έδωσαν οι οπλαρχηγοί, ανοίγοντας τον δρόμο για την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Ήταν μία μάχη που, σε συνδυασμό με τις νίκες σε Δολιανά και Βαλτέτσι, ώθησε τους επαναστατημένους Έλληνες να συνεχίσουν τον αγώνα με ιδιαίτερη ένταση και με ανεβασμένη ψυχολογία.

Στις λιτές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Εκκλησίας, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Περισσότερα Άρθρα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην κοπή της πίτας της δημοτικής οργάνωσης Ναυπλίου της ΝΔ

Η κοπή της πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ναυπλίου της Νέας Δημοκρατίας έγινε το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο “Αμαλία” στο Ναύπλιο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος στελεχών της ΝΔ ενώ επίσημη προσκεκλημένη και κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η βουλευτής Α’ Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία έκοψε την πίτα μαζί με τον πρόεδρο […]

Με λαμπρότητα εορτάστηκε χθες η Παναγία Ελεήστρια στην Κορώνη

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε χθες ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, η Πολιούχος και Προστάτιδα της Κορώνης Παναγία Ελεήστρια. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από ιερείς της ευρύτερης περιοχής. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας, στα γραφικά σοκάκια της ιστορικής Κωμόπολης, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Με […]