13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ισθμός της Κορίνθου: Μεγάλη ανησυχία από τη μεγάλη κατολίσθηση (vid)

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι εικόνες από τη νέα μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στον Ισθμό της Κορίνθου. Το μέγεθος της κατολίσθησης είναι πρωτοφανές, η διώρυγα παραμένει κλειστή αλλά παραμένει ακόμα άγνωστο πότε οι καταστροφές θα αποκατασταθούν και θα ανοίξει ξανά. Η καταστροφή είναι μεγάλη και σε οικονομικό επίπεδο καθώς πολλά είναι τα τουριστικά και εμπορικά πλοία που υπό κανονικές συνθήκες διέρχονται καθημερινά από τον Ισθμό. Ο αριθμός υπολογίζεται σε 15.000 πλοία τον χρόνο.

Σημειώνεται πως η κατολίσθηση στον Ισθμό σημειώθηκε πριν από 10 ημέρες, οι εργασίες συνεχίζονται ακόμα αλλά ταυτόχρονα συνεχίζονται και οι κατολισθήσεις, δημιουργώντας πονοκέφαλο στους ειδικούς τόσο για την αντιστήριξη οσο και την διάνοιξη του.

Η ομάδα Up Stories μέσω drones, κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από τον Ισθμό , στις οποίες φαίνονται ξεκάθαρα οι καταστροφές από την κατολίσθηση. Το μέγεθος της κατολίσθησης είναι πρωτοφανές και χαρακτηριστικό του μεγέθους της είναι πως η μια από τις δύο βάσεις της μεγάλης σιδερένιας πεζογέφυρας που δεσπόζει στην περιοχή κυριολεκτικά αιωρείται στο κενό καθώς το έδαφος κάτω από αυτή έχει υποχωρήσει.

YouTube player

Περισσότερα Άρθρα

Δώρα από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αργους με πολύ μεράκι και για καλό σκοπό

Bazaar 1ου Γυμνασίου Αργους ! Όλα τα εκθέματα είναι χειροποίητα, με φυσικά υλικά, φτιαγμένα από τους μαθητές με πολύ μεράκι!!! Τα έσοδα θα διατεθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο και σε οικογένειες της πόλης μας που έχουν ανάγκη. Καλές γιορτές..!!!!

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 49χρονο στο Άργος

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στο Άργος, όταν ένας 49χρονος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην οδό Τριπόλεως λίγο μετά τον Ι.Ν. της Παναγίας. Ο 49χρονος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Ναυπλίου, ωστόσο δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του. Η έρευνα του Τμήματος Τροχαίας Άργους Μυκηνών βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθούν τα […]