15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Έφθασαν οι πρώτοι τουρίστες στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Έφθασαν οι πρώτοι τουρίστες στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Έφθασε χθες, Παρασκευή (14 Μαΐου), στις 11.25 π.μ. στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», η πρώτη διεθνής πτήση της εταιρείας Condor, που μετέφερε 163 τουρίστες από το Μόναχο.

Τους πρώτους τουρίστες υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης και η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Άννα Καλογεροπούλου.
Επίσης στην εξωτερική πλευρά της εισόδου της αίθουσας αφίξεων υπήρχαν τοπικά προϊόντα που μοιράστηκαν στους ταξιδιώτες.

Όπως είπε ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης, συνολικά τον Μάιο είναι προγραμματισμένες να αφιχθούν στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» 21 διεθνείς πτήσεις χωρητικότητας 3.516 θέσεων.

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης δήλωσε: «Η Καλαμάτα ως ευρωπαϊκή πόλη ανοίγει με ασφάλεια υποδεχόμενη τους πρώτους επισκέπτες. Αυτό πιστοποιεί και η πρώτη πτήση από το εξωτερικό που σηματοδοτεί τη σημασία που δίνουμε στο αεροδρόμιο του οποίου η αξιοποίηση έχει ήδη δρομολογηθεί. Ήδη η κυβέρνηση έχει προχωρήσει τις διαδικασίες αναβάθμισής του. Εμείς ως Δήμος, σε συνεργασία με τις υγειονομικές δομές, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε η Καλαμάτα να καταγραφεί διεθνώς ως ένας υγειονομικά ασφαλής προορισμός. Πέραν των θεσμικών μέτρων όμως είναι και η ατομική ευθύνη του καθενός. Μαζί όλοι μπορούμε να χτίσουμε το τουριστικό προφίλ του Δήμου για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Εύχομαι στους επαγγελματίες του τουρισμού να είναι μια καλή και γόνιμη χρονιά».

Περισσότερα Άρθρα

Πανελλήνιες 2019: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις -Πτώση στο 2ο και στο 3ο πεδίο

Πολύ πιθανή θεωρείται η πτώση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ στο 2ο και στο 3ο επιστημονικό πεδίο για τους υποψηφίους που έδωσαν φέτος Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αυτές τουλάχιστον είναι οι πρώτες εκτιμήσεις που κάνουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι ασχολούνται επί σειρά ετών µε τις εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ. Οι ίδιοι, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», επισηµαίνουν […]

Τζόκερ: Σε φτωχογειτονιά τα 5.100.000 – Πώς με 3 ευρώ έλυσε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής του

Το τζόκερ τον έκανε εκατομμυριούχο και το Κερατσίνι ψάχνει τον υπερτυχερό της κλήρωσης. Η τυχαία επιλογή τον έκανε Κροίσο, σε μια νύχτα μαγική και ονειρεμένη… Το τυχερό δελτίο που κερδίζει τα 5,1 εκατομμύρια ήταν απλό με 6 στήλες (αξίας 3 ευρώ) και παίχτηκε στο Κερατσίνι, στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ που βρίσκεται επί της οδού Αϊνστάιν […]