fbpx
18 °C Argos, GR
5 Ιουνίου 2023

Ερευνητικό Βήμα στο Γ.Ν. Αργολίδας

Σύμφωνα με τον Οργανισμό του Γ.Ν. Αργολίδας, σκοπός του νοσοκομείου  είναι η ειδίκευση, η συνεχής εκπαίδευση και η επιμόρφωση ιατρών, νοσηλευτών και άλλων επαγγελμάτων υγείας, με την ανάπτυξη και εφαρμογή ανάλογων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και η ανάπτυξη και προαγωγή της έρευνας στον τομέα της υγείας. Στην κατεύθυνση αυτή, το νοσοκομείο  εφαρμόζει και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και συνεργάζεται με άλλους συναφείς φορείς, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς και με επιστημονικά και ερευνητικά κέντρα.

Η  ερευνητική ομάδα η οποία διαμορφώθηκε γι’ αυτό το σκοπό σχεδίασε το τελευταίο δίμηνο ένα  ερευνητικό πρωτόκολλο με στόχο  τη διερεύνηση των επιπέδων στρες και φόβου από την πιθανότητα επαφής και νόσησης με  covid-19 καθώς και της ψυχικής ανθεκτικότητας σε σχέση με την ποιότητα ζωής σε επαγγελματίες υγείας, ασθενείς με χρόνια νοσήματα καθώς και στον γενικό πληθυσμό.

Είναι σημαντικό, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, να καταγράψουμε τις συνέπειές της και  από τα συμπεράσματα που θα  τεκμηριωθούν,  θα αποτυπωθούν οι ανάγκες του πληθυσμού, έτσι ώστε να σχεδιαστούν συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις ανάλογα με αυτές τις ανάγκες.

Η διευρυμένη επιστημονική ομάδα της Ν.Μ.Άργους θα συνεργαστεί με το τμήμα Κοινωνικής και εκαπιδευτικής Πολιτικής, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας, τις επιστημονικές ομάδες από όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και άλλες επαγγελματικές ομάδες του πληθυσμού.

Αναμένεται η πολυκεντρική αυτή μελέτη να αφορά πάνω από 10.000 άτομα και μετά το πέρας της, να δημοσιευτούν τα αποτελέσματά της στην Ελλάδα αλλά και στο Διεθνή χώρο.

Ξεκινώντας την πρώτη αυτή συντονισμένη ερευνητική προσπάθεια, οφείλουμε εκ προοιμίου να συγχαρούμε όλους τους συνεργάτες που συμμετέχουν με πολύ κέφι σε αυτή, πέραν του ωραρίου τους και με προσήλωση και τήρηση όλων των αρχών του ερευνητικού πρωτοκόλλου. Επίσης οφείλουμε να αποδώσουμε ένα ευχαριστώ στους συμμετέχοντες στην έρευνα αυτή για την υπομονή τους στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου.

Ευελπιστούμε δε, στη συνέχιση αυτής της δράσης και σε άλλους τομείς της Δημόσιας Υγείας, που θα αφορούν  τόσο το νομό Αργολίδας, όσο και στην ευρύτερη  Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι Υπεύθυνοι Ερευνητικής ομάδας

Σαρίδη Μαρία
Διοικήτρια Γ.Ν. Αργολίδας, Επίκουρος Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
E-mail : [email protected]

Γαμβρουλά Αικατερίνη
Συντονίστρια Διευθύντρια  Ψυχιατρικής Τμήματος  Γ.Ν. Αργολίδας-Ν.Μ. Άργους
E-mail : [email protected]

Αντωνόπουλος Σταύρος
Επιμελητής Β’ Παιδιατρικού Τμήματος  Γ.Ν. Αργολίδας-Ν.Μ. Άργους
E-mail : [email protected]

 

Περισσότερα Άρθρα

1η ΤΟΜΥ Άργους – Αντιγριπικός εμβολιασμός

Ο εμβολιασμός αποτελεί την πιο αποτελεσματική παρέμβαση δημόσιας υγείας και πρόληψης μεταδοτικών νοσημάτων. Είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα του συστήματος υγείας στην καταπολέμηση και εξάλειψη ορισμένων ασθενειών και η καλύτερη άμυνα που έχουμε απέναντι σε σοβαρές και ενίοτε θανατηφόρες μεταδοτικές ασθένειες που δύναται να προληφθούν ενώ παράλληλα αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο πρόληψης και προστασίας […]

Κώστας Τζιούμης: «Άριστη η συνεργασία Δήμου Τρίπολης και Περιφέρειας Πελοποννήσου»

Προγραμματική συμφωνία για ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Τρίπολης υπογράφτηκε, την Τετάρτη (19/10/2022), ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη. Παρόντες ήταν και οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μανώλης Σκαντζός και Χρήστος Λαμπρόπουλος. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμαρχο Τρίπολης, «όχι μόνο την καλή συνεργασία, αλλά διότι χωρίς αυτόν τον αυτοδιοικητικό δεν θα είχαμε προχωρήσει τη διαδικασία για […]