18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα ανοίγει ξανά με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου, ανοίγουμε και πάλι το Μουσείο «Β. Παπαντωνίου», το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός» και τον νέο μας πολιτιστικό χώρο «Σοφρώνη 13» στο Ναύπλιο.

Θα το γιορτάσουμε περιμένοντας το κοινό με ελεύθερη είσοδο και με διευρυμένο ωράριο έως την Κυριακή 23 Μαΐου.
Το Μουσείο «Β. Παπαντωνίου», εκτός από την κτιριακή ανανέωση, «φρεσκαρίστηκε» και εσωτερικά, διαμορφώνοντας τις προθήκες του και αλλάζοντας ορισμένα εκθέματά του.

Το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός» περιμένει τους επισκέπτες στην έκθεση «Παιδιόθεν…» και στα ανακαινισμένα βαγόνια του ΟΣΕ στον εξωτερικό χώρο.

Στη «Σοφρώνη 13», τον νέο μας πολιτιστικό χώρο, θα φιλοξενούνται εκθέσεις, εκδηλώσεις κλπ., αρχής γενομένης με την έκθεση «Φιλελληνικά. Συλλογή Ελένης Μαρτίνου».

Το έργο της ανανέωσης των χώρων μας οφείλεται κυρίως σε επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και γι’ αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Διδασκάλου.

Να ευχαριστήσουμε επίσης την Alpha Bank, την Ελένη Μαρτίνου, τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. για τη συνεργασία μας.

Για όλα τα παραπάνω και ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν θα γίνουν εγκαίνια σε κανέναν από τους χώρους μας.

Ωράριο λειτουργίας (18-23 Μαΐου 2021)

Μουσείο «Β. Παπαντωνίου»: 10.00-14.00 και 18.00-21.00
«Σοφρώνη 13»: 10.00-14.00 και 18.00-21.00
Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός»: Καθημερινά, εκτός Τετάρτης και Σαββάτου, 10.00-14.00

Περισσότερα Άρθρα

Έτοιμες οι πρώτες προσωπογραφίες ηρώων της Επανάστασης του 1821

Τα πρώτα τέσσερα έργα της προσωπογραφιών ηρώων του 1821 παρέδωσε η καταξιωμένη εικαστικός Μαριλύ Ξαγά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει αναλάβει να φιλοτεχνήσει προσωπογραφίες ηρώων της Επανάστασης που θα κοσμήσουν την έδρα της Περιφέρειας. Η επίσημη παραλαβή από την Περιφέρεια των εν λόγω 4 πινάκων -προσωπογραφιών του Παπαφλέσσα, του Νικηταρά, του Πλαπούτα και του […]

Αυτοκίνητο παραβίασε απαγορευτικό και έπεσε πάνω σε δίκυκλο έξω από το Άργος- Τραυματίας ο οδηγός

Ελαφρά (ευτυχώς) τραυματίσθηκε ο οδηγός δίκυκλου (delivery), που συγκρούσθηκε με I.X. επιβατηγό λίγο μετά τη γέφυρα του Ξεριά. Το μηχανάκι κατευθυνόταν προς το Κουτσοπόδι όταν έπεσε πάνω του και το παρέσυρε αυτοκίνητο που όπως αποδείχθηκε παραβίασε απαγορευτικό σήμα (STOP). Αμέσως κλήθηκε και έσπευσε ασθενοφόρο που παρέλαβε τον ελαφρά τραυματία οδηγό του δίκυκλου.