15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Καμπουράκης: Με άξονες και καταλύτες

Δημήτρης Καμπουράκης: Με άξονες και καταλύτες

Μαθαίνω από έγκυρες πηγές της Κουμουνδούρου, ότι ο Αλέξης έχει μεταθέσει ξανά το χρονικό όριο της δημοσκοπικής μεταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άνοιξη του 2021 (που το είχε τοποθετήσει και δεν του ‘κατσε) τώρα το πάει στο τέλος του καλοκαιριού του 2021.

Αφού δεν απέδωσε το σχέδιο για ισοπέδωση του Μητσοτάκη μέσω πανδημίας, έφτιαξε ένα καινούριο σύμφωνα με το οποίο θα τον συντρίψει σε λίγους μήνες λόγω …νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Δεν βαριέστε, κάτι πρέπει να κάνει κι αυτός ο Αλέξης όλες αυτές τις ώρες που κάθεται άπραγος στο γραφείο του. Τα σχέδια επί χάρτου είναι μια καλή απασχόληση που τον κρατάει σε εγρήγορση. Κάθε Σεπτέμβρη σχεδιάζει την χριστουγεννιάτικη επίθεση, κάθε Δεκέμβρη την ανοιξιάτικη αντεπίθεση και κάθε Μάη την σεπτεμβριανή ανατροπή. Έτσι το πάει δυο χρόνια τώρα, μπορεί να μην του βγήκε κανένα σχέδιο αλλά η ώρα του πέρασε δημιουργικά.

Είχε ελπίσει ότι ο κορονοϊός θα έστελνε τον Μητσοτάκη στα αζήτητα, αλλά δεν του βγήκε. Τώρα που η πανδημία γίνεται σιγά-σιγά παρελθόν, ελπίζει ότι το στραπατσάρισμα Μητσοτάκη θα το αναλάβουν τα οικονομικά της απόνερα που θα έρθουν μαζί με την κουφόβραση του φθινοπώρου. Μεταξύ μας, κάτι πρέπει να λέει κι αυτός. Αρχηγός της αντιπολίτευσης είναι, αντιπολίτευση πρέπει να κάνει.

Την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος το λοιπόν, ανακαλύπτει κάθε τόσο καινούριους πολιτικούς καταλύτες που θα δράσουν –λέει- πολλαπλασιαστικά και θα αλλάξουν στο πατ-κιούτ το σκηνικό μέσα σε χρόνο dt. Η αστυνομική βία ήταν ο καταλύτης του περασμένου τετραμήνου, αυτό το τετράμηνο την τιμητική του έχει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Εντάξει και το ψάξιμο του τετράμηνου καταλύτη, δημιουργική απασχόληση είναι.

Για να αντιληφθείτε το αδιέξοδο που βιώνουν, όταν πήγε ο Δένδιας στην Άγκυρα και τα ‘ριξε στον Τσαβούσογλου, μαζεύτηκαν έντρομοι στην Κουμουνδούρου για να καταστρώσουν έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της εθνικής ικανοποίησης που ήταν έκδηλη. Το φέρανε από δω, το μετρήσανε από κει, κατέληξαν στο τέλος ότι η Ελλάδα έχασε διότι «εγκλωβίστηκε στην λογική των αξόνων». Έχετε ξανακούσει μεγαλύτερη ασυναρτησία; Κι όμως, αυτή είναι η επίσημη γραμμή τους περί τα εθνικά σήμερα.

Θέλω να πω ότι το αδιέξοδο τους είναι πρωτοφανές. Ψάχνουν ιδέες, γραμμή, θέσεις, καταλύτες, πλην μοιάζουν σα να οργώνουν την θάλασσα. Καταναλώνουν όλη τους την φαιά ουσία και την ζωτική τους ενέργεια, τα δίνουν όλα ,αλλά μετά κοιτάνε πίσω τους και αυλάκι δεν βλέπουν. Τώρα ετοιμάζουν την αντεπίθεση του Σεπτέμβρη, με αιχμή το οκτάωρο και με προμετωπίδα τον Φωτόπουλο.

Ο κοσμάκης αγωνιά να ανοίξει η οικονομία και να δημιουργηθεί καμιά θέση εργασίας, αλλά αυτοί του λένε πως όταν θα πιάσουν δουλειά τα άτιμα τα αφεντικά θα τον εκμεταλλεύονται. Κι έπειτα περιμένουν ανάκαμψη.

Με πολιτικούς όρους, ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει το απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο. Με ψυχαναλυτικούς όρους, βιώνει την απόλυτη κατάθλιψη και δυστυχία. Και που ‘σαι ακόμα…

Δημήτρης Καμπουράκης

ΠΗΓΗ: liberal.gr

Περισσότερα Άρθρα

Κάρτα στήριξης για τον Διομήδη Άργους

Στη διάθεση των φίλων του Διομήδη βρίσκεται πλέον η κάρτα στήριξης των ονείρων των Λύκων, στο συμβολικό ποσό των 25 ευρώ. Αυτό που θα λείψει, προς το παρόν, από τους Λύκους θα είναι η φυσική μας παρουσία δίπλα τους και μόνο αυτή. Όχι η αγάπη μας και η στήριξη μας. Η δύναμη μας πάντα πηγάζει […]

Δημοτικά σχολεία: Το μεσημέρι στις 13:00 οι αναλυτικές οδηγίες Κεραμέως – Θεοδωρικάκου

Σήμερα το μεσημέρι θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, που θα λειτουργήσουν ξανά από την 1η Ιουνίου. Υπενθυμίζεται, ότι στις 11 Μαΐου επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου και στις 18 Μαΐου οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου και των […]