23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, για τη Γιορτή της Μητέρας

Στην ἀγκαλιά σου τη γλυκειά, μανούλα μου, ν᾽ ἀράξω
μες στο βαθυ το πέλαγο αὐτό πριχοῦ βουλιάξω.

(Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

 Η απεραντοσύνη της αγκαλιάς της μητέρας και η ατέρμονη αγάπη της εμπεριέχονται με ανεξίτηλα αποτυπώματα στη μοναδική σχέση της με το παιδί της. Η μητέρα είναι το αδιαμφισβήτητο στήριγμα  στις δυσκολίες της ζωής, είναι η αδιαφιλονίκητη παρηγοριά. Οι θυσίες της και οι αγώνες που δίνει στη μάχη της ζωής για τα παιδιά της την καθιστούν κάστρο απόρθητο, πέλαγος απέραντο, βουνό υπερήφανο.

Σήμερα τιμούμε και τη μητέρα-αστυνομικό, που καθημερινά δίνει τον βέλτιστο εαυτό της, για να ανταποκριθεί επαξίως στον τριπλό ρόλο της, της μητέρας, της συζύγου και της επαγγελματία. Δίπλα στο παιδί της και ομοίως με επικινδυνότητα δίπλα στον πολίτη. Αφουγκράζεται, κατανοεί, συναισθάνεται, αγκαλιάζει, ενώ ταυτόχρονα είναι δίκαιη, ορθή, αντικειμενική αμερόληπτη. Δεν απουσιάζει, αλλά ενδιαφέρεται και δίνει σε κάθε περίσταση το παρόν, δεν αγκομαχά, αλλά αγωνίζεται αδιάκοπα. Σε αυτή τη Μητέρα συνάδελφο οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Αλλά και η μητέρα του κάθε αστυνομικού, είναι η ηρωίδα μητέρα, που βλέπει καθημερινά το παιδί της να κινδυνεύει και με αυταπάρνηση να επιτελεί το καθήκον του ενάντια στην παραβατικότητα και στην εγκληματικότητα, δίνοντας τη μάχη για την ασφάλεια των πολιτών. Σε αυτή τη Μητέρα, αλλά και στη Μητέρα που έχει χάσει το παιδί της εν ώρα καθήκοντος και ο αβάσταχτος πόνος σκίζει την ψυχή της, οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ!

Η Ελληνική Αστυνομία δεν ξεχνά τη Μάνα, τη Μάνα που είναι η ναυαρχίδα της κοινωνίας μας, τη Μάνα που στηρίζει κάθε άνδρα και κάθε γυναίκα αστυνομικό.

Την τιμά και την ευχαριστεί για την προσφορά τους.

 

Περισσότερα Άρθρα

ΑΔΜΗΕ: Έκτακτη σύσκεψη για την επάρκεια ρεύματος

Οδηγίες προς τους πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τις επόμενες ημέρες και ιδίως κατά τις ώρες αιχμής (13:00-15:00 και 18:00-22:00) απευθύνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας λόγω του καύσωνα. Παράλληλα, αύριο Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας θα επισκεφθεί το Κέντρο Ελέγχου του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι προκειμένου να συντονίσει σύσκεψη που […]

Τι ήταν το Άστρο της Βηθλεέμ

Ουράνιο φαινόμενο, που σχετίζεται με τη γέννηση του Ιησού Χριστού στη Βηθλεέμ. Στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου υπάρχουν οι δύο μοναδικές ευαγγελικές περιγραφές για την εμφάνιση του άστρου της Βηθλεέμ. Η πρώτη, όταν οι τρεις μάγοι βλέπουν το αστέρι στον ουρανό και αποφασίζουν να ταξιδέψουν (πιθανώς από τη Βαβυλωνία ή την Περσία) στην Ιερουσαλήμ, για να […]